23.09.2016

Müftülüğümüz Gaziler Haftası Münasebetiyle, Şehit ve Gazi Derneklerine Ziyaret Gerçekleştirdi.

2016 Yılı Gaziler Haftası nedeniyle,21 Eylül Çarşamba günü İlimizde faaliyet gösteren Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Çankırı şubesine Müftülüğümüzce İl Müftü Yardımcısı Uğur DEMİREL başkanlığında,  Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü M.Said KILIÇ, Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet ÇINAR’dan oluşan ekip tarafından ziyaret edildi.

Dernek Başkanı Yüksel TEKE ve Yöneticiler tarafından karşılanan heyetimizi temsilen İl Müftü Yardımcısı DEMİREL bir konuşma yaptı. Milletimizin bağımsızlığı ile kutsal değerleri uğrunda mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatları olan Gazilerimizi ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Müftü Yardımcımız DEMİREL;

“Din, vatan ve mukaddesat uğruna canlarını hiç düşünmeden feda eden Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehit yakınları ve gazilerimizin haftasını kutluyorum. Millet olma bilincini bizlere aşılayan şehit ve gazilerimizin aziz hatırası, bizlerin ruhunda ebediyen canlı kalacaktır Sizlerden aldığımız manevi güçle, bizler ve bizden sonraki nesiller, her koşulda ülkemizin bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini korumak konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaktır. Müftülük olarak her zaman derneğin yürüttüğü hizmetlerde destek vereceklerini  de sözlerine ekledi.

Çankırı Şehit ve gazi aileleri derneği Başkanı Yüksel TEKE ve beraberindeki heyette yer alan gazilerde, ziyaretlerinden dolayı Müftülüğümüze  teşekkür ettiler. Konuşmaların sonunda İl Müftü Yardımcısı Uğur DEMİREL tarafından Dernek Başkanı Yüksel TEKE’ye Başkanlığımız yayınlarından kitap hediye ettiler. Ziyaret Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ardından yapılan duayla sona erdi.

22 Eylül Perşembe Günü İse, Çankırı Muharip Gaziler derneğine aynı ekip tarafından hafta münasebetiyle ziyaret yapıldı. Ziyarette Dernek Başkanı Ahmet ÇELİK ve beraberindeki gazilerle sohbet edildi. Dernek Başkanı ve gazilerimize Diyanet yayınlarından oluşan kitaplar hediye edildi. Ulu Camii İmam-Hatibi Şevki İPEK’in okuduğu Kuran Tilaveti ve ardından yapılan duayla iyi niyet ve temennilerle ziyaret sona erdi.