13.10.2016

Din Görevlilerimiz Ulu Camide “Okuma Halkası” Oluşturdu.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında bu yılın ana teması olan “ Cami ve Kitap ”, din görevlilerimiz tarafından okuma halkası ile vurgulandı.

Merkez cami görevlilerimiz, Ulu Cami’de toplanarak  Diyanet İşleri Başkanlığı yayını olan  “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak”  kitabını sıra ile bölüm bölüm okundu.

Kitap okumanın tamamlanması ardından  Özdilek Cami İmam Hatibi İlhami KARADERE, kitabın özetini verirken,  Kur’an’da sosyal dayanışma ahlakının önemli yer tuttuğunu,  yardımlaşmanın olmadığı bir hayatın mümkün olmadığına işaret ederek,  “Birlik ve beraberlik içinde; kimsesizlere, yoksullara, yetimlere, yolda kalmışlara yardım etmek dinimiz gereğidir. Toplumsal huzur ve mutluluğu ancak bu yolla sağlayabiliriz.”  dedi.

“Okuma Halkası” etkinliği sonunda Din görevlilerimize hitabeden İl Müftü Yardımcımız Uğur DEMİREl, “Yüce dinimiz, dini kitabımız bizi okumaya, tevekküle, çalışmaya, ince düşünceye teşvik ediyor. Peki, bizler Kur’an-ı Kerimi baştan sona kadar tefsir edip okuduk mu, mealini okuduk mu, Kur’an- Kerim’deki dini kelimelerle ilgili kafa yoruyor muyuz? Ben kendi adıma okumaya çalışıyorum. Ama istenilen seviyede, arzu edilen seviyede okuma, anlama, iyice kavrama, kavradığını çevresine anlatma, bir de bunu yaşayarak örnek olma noktasında istenilen seviyede olduğumuzu düşünmüyorum. Sizleri de bu şekilde değerlendiriyorum Belki istisnalar vardır. Okuyalım, okuduğumuzu anlayalım, anladığımızı anlatalım, anladığımızı yaşayarak örnek olalım.” dedi. Müftü Yardımcımız Uğur DEMİREL konuşması sonunda din görevlilerimizin haftasını kutladı.

Ulu Cami’deki etkinlik hatıra fotoğrafı ile sona erdi.