05.12.2016

Müftülüğümüz Engelliler Günü Münasebetiyle İşaret Dili İle Hutbe Sunumu Gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, her ilden bir Din görevlisi katılımıyla, 2016 Mayıs ayında engelli koordinatörlüğü semineri düzenleyerek illerde engellilere yönelik hizmetlerin yürütülmesi için İl Engelli koordinatörlerini belirledi. Bu kapsamda İlimiz Merkez TOKİ Evleri Yeni Camii İmam-Hatibi Eyüp GANİ engelli koordinatörü olarak görevlendirildi. Bu bağlamda yapılan çalışma sonrasında, Ahmet Yesevi Camiine işitme engelli kardeşlerimizin Cuma namazına katılımı sağlanarak, 02.12.2016 Cuma hutbesi işaret diliyle aktarıldı.

Her yıl 3 Aralıkta kutlanan Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, İlimiz Merkez Ahmet Yesevi Camiinde işitme engelli kardeşlerimize işaret diliyle hutbe sunumu yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet yürüten Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli işaret dili tercümanı Semih GÜNEŞ tarafından engelli vatandaşlarımıza hutbe içeriği işaret diliyle anlatıldı. İşitme engeli olan kardeşlerimiz yapılan bu etkinlikten duydukları memnuniyeti izhar ederek Müftülüğümüze, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne ve emeği geçen diğer yetkililere teşekkürlerini ilettiler. İl Müftülüğü olarak engelli kardeşlerimize yönelik Dini rehberlik ve manevi danışmanlık bağlamında 2017 yılı içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.