13.06.2017

2017 Yılı Yaz Kur’an Kursu Açılış Programı Yapıldı

2017 yılı yaz Kur’an kurslarının açılış programı, ilimiz Ahmet Yesevi Camiinde 13.06.2017 Salı günü gerçekleşti. Programa, Müftü Yardımcıları Uğur DEMİREL, Dr. Abdullah SAĞIR, daire personelleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve velileri ile beraber öğrenciler katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Uğur DEMİREL açılış konuşmasında öncelikli olarak Başkanlığımızın “Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım” çağrısını yineleyerek “Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Yarınlarımızı inşallah onlara emanet edeceğiz. Bir anne ve babanın çocuklarına bırakacağı en güzel miras; onlara güzel bir dini terbiye vermek ve onları İslam ahlakı üzere yetiştirmektir. Yaz kurslarımız çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi İslami bilgi ve görgü kurallarını öğrenmeleri, ibadet alışkanlığı kazanmaları, camiyi, cemaati ve Kur’an kurslarımızı tanımaları ve buralardaki o manevi havayı kişiliklerine yansıtmaları bakımından son derece önemli bir fırsattır. Bütün velilerimizi bu fırsattan en güzel bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Uğur DEMİREL’in açılış konuşmasından sonra öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Program öğrencilerin okudukları ilahi ve şiirlerle devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah SAĞIR tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.