20.04.2016

Müftülüğümüzce Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Kadınlara Yönelik Düzenlenen “Tevhid Ve Vahdet” Konulu Program Çankırılı Hanımları Coşturdu.

14 Nisan 2016 Perşembe günü Çankırı Müftülüğü Bahçelievler Sultan Hatun, Akçavakıf, Aksu, Karaköprü, Esentepe Kız Kur’an Kursları tarafından ortak olarak hazırlanan Kutlu Doğum programı, konukları Efendimiz(S.A.V)’in manevi ikliminde gezdirdi.Sunuculuğunu KYK Kur’an Kursu Öğreticisi Rabia Öztürk’ün yaptığı program, İstiklal Marşı ve akabinde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Selam, Tevhid ve Vahdet” konulu Sinevizyon ilgiyle izlendi. Sonrasında ise Kırkevler Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Zehra Bilir’in okuduğu Mevlid-i Şerif ile salavat-ı şerifler izleyenlerin gönüllerini coşturdu.

Aksu Kız Kur’an Kursu öğreticilerinden Şaziye Gökmen ve Akçavakıf Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Şeyma Yıldırım’ın seslendirdikleri Efendimiz (s.a.s)’in fiziksel özelliklerini anlatan  “Şemail” gösterisi konukları mest etti. Ardından Aksu Kız Kur’an Kursu öğreticisi Şükran Yüzbaşı’nın söylediği ilahi ile Asr-ı Saadet devrine tekrar gidildi. Bahçelievler tiyatro kulübünün Efendimiz (s.a.v) devrinde çekilen sıkıntıları, müslümanların birlik ve beraberliğini konu alan skeç ilgiyle izlendi. Bahçelievler Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Mukaddes Sarıkaya’nın “Tevhid ve Vahdet” konulu konuşması yer aldı. Mukaddes Sarıkaya konuşmasında Allah’ın varlığı ve birliğini, iman yolunda çekilen ızdırapları Peygamberlerin hayatlarından örneklerle anlattı. Daha sonra vahdet kavramı üzerinde duran Sarıkaya; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bozulmasına yol açan hased ve kin kavramlarını, bu kötü ahlakın bertaraf edilmesi için yapılması gerekenleri hadisler ışığında anlattı. Program;  birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin tesisi için Bahçelievler Kur’an Kursu Öğreticilerinden Naime Çalık’ın yaptığı dua ile taçlandırıldı.