15.12.2016

Müftülüğümüzce Çavuşoğlu Kız Kuran Kursu Hafızları İçin Taç Merasimi Düzenlendi

Müftülüğümüze bağlı Çavuşoğlu Yatılı Kız Kur’an Kursumuz’da hafızlık eğitimini tamamlayan 8 öğrencimize taçları takılarak belgeleri verildi. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen taç töreninin ilki 13 Aralık Salı günü saat 09:00’da Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde bayanlara özel olarak yapıldı.

Sunuculuğunu K.K.Ö. Yasemin AKBAŞ’ın yaptığı program, Hafız Fatıma YANIK’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Kurs yöneticisi Uz. K.K.Ö. Saba hat GÖKTAŞ’ın “Hafızlık ve Kur’an-ı yaşamak “ konulu konuşması ilgi ile dinlendi.

Hafizelerin Kuran-ı kerim tilaveti, ilahiler, slayt gösterisi ve şiir ile devam eden program K.K.Ö. Hatice Aynur AY’ın yaptığı hatim duası ile son buldu.

Çankırılı hanımların oldukça yoğun ilgi gösterdiği ve duygusal anların yaşandığı programa, belediye başkanımızın eşi Zeynep DİNÇ hanımefendi ve İl Müftümüzün saygıdeğer eşi Ayşe TÜRK hanımefendi de katılarak, Hafizelerimizi tebrik edip hediyelerini takdim ettiler.

İkinci program ise aynı gün akşam saat 19.15’de Yüzüncü Yıl Kültür Merkezi’nde tüm halkımıza açık olarak gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Cemalettin Ferruh Yatılı Erkek Kuran Kursu Yöneticisi Osman USLU’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hafızlık Eğitimi “  sinevizyon gösterisinden sonra, Ney’de Mustafa Başargan, Kanunda Mustafa Azam Haliloğlu’na, Şevki İpek ile Osman Uslu’nun eşlik ettiği ilahi ve Kaside sunumuyla devam etti.

Hafızlık Taç Merasimi Çavuşoğlu Kız Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman DOĞAN‘ın selamlama ve İl Müftümüz Arslan TÜRK hocamız açış konuşmasıyla protokol ve değerli vatandaşlarımıza hitap ettiler.

Gündüz töreninde Hoca Ahmet Yesevi Camii’ni dört bin kişinin doldurmasının kendisine mutluluk verdiğini, ayet ve hadisler ışığında hinimizin Hafızlığa verdiği önemi belirterek konuşmasına başlayan İl Müftümüz Aslan Türk, “ Bu yıl Cemalettin Ferruh erkek, Bahçelievler Sultan Hatun ve Çavuşoğlu kız Kur’an kurslarında 21 mezun verdik. Hafızlığın dinimizde üstün yeri ve önemi vardır.  “diye konuştu.

Sayın İl Müftümüz programın hazırlanmasında ve hafızlarımızın yetiştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek iyi dilek temennileri ile konuşmasına son verdi.

Çavuşoğlu Kız Kur’an Kursu tanıtım videosundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz “Kur’anı Kerim’e Karşı Görevlerimiz “ konulu konferans verdi.

Zor olan Kur’anı Kerim’i ezberleme başarısını gösterdikleri için mezun hafızları tebrik eden Karagöz, “ Hafız olmak önemli ancak hafız olarak kalmak daha önemli. Bunun için çok çalışmalısınız “ sözleri ile hafızlara tavsiyelerde bulundu.

Konferans konusu olan,   Kur’anı Kerim’e karşı görevlerimizi 6 ana başlık altında toplayan Karagöz,  bunların özetle:  Kur’anı Kerim’e İman Etmek,   Kur’anı Kerim’i Okumak,  Okunan Kur’anı Kerim’i Dinlemek,   Okunan Kur’anı Kerim’i Anlamak,  Kur’anı Kerim’in Yaşamak, Kur’anı Kerim’i Öğretmek, Anlatmak, Yaşatmak olduğunu geniş kapsamlı bilgi vererek sundu.

Halkımız tarafından büyük beğeni toplayan konferansın akabinde, İlk mezunlarını veren İl Müftülüğü Çavuşoğlu Yatılı Kız Kur’an Kursu, eğitimlerini başarı ile tamamlayan genç hafızlar için taç giyme töreni düzenledi. Mezun olan hafızlar: Songül Üzülmez, Sevilay karabaş, Selcan Aslan, Saadet Kara, Beyhan Akyıldız, Ruveyda El -Hajj( Somalili), Esra Karaca ve Kübra Doğan sahneye davet edildi. Babaları tarafından taçları takılarak kutlanan hafızlar duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Mezun öğrenci babaları adına söz alan İmraniye Camii İmam Hatibi Yaşar Doğan, yaşadığı mutluluğu kelimelerin tarif edemediğini, yaşamak gerektiğini vurgulayarak, “Tüm anne ve babalar da aynı duyguyu paylaşıyor. Ne mutlu onların anne babalarına, ne mutlu maddi destek sağlayanlara, ne mutlu öğretmenlerine “ diye emeği geçenleri yâd etti.

PLAKET TÖRENİ

Törende Belediye Başkanı İrfan Dinç’e, , İl Müftümüz Arslan TÜRK’e, Kurs Dernek Başkanı Osman Doğan’a,  kurs arsasını bağışlayan Fikri Çavuşoğlu adına oğlu Cafer Çavuşoğlu’na,  kurs Yöneticisi Sabahat Göktaş’a, kurs öğretmeni Fatıma Yanık’a gösterdikleri fedakarlıklar nedeniyle protokol tarafından plaket takdim edildi.

Törende,  Doç. Dr. İsmail Karagöz’e günün anısına hediyesi takdim edilirken, hafız öğrenci aileleri adına Somalili Hafız babası Ahmet EL-HAJJ tarafından Dernek Başkanı Osman Doğan’a hediye ile teşekkür edildi.

Başkan Dinç, çok anlamlı bir günü hep birlikte yaşadığımızı ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.Ayrıca hafız olan 8 öğrencimizi 2017 yılında umreyle ödüllendireceklerinin müjdesini verdi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Hafızlık taç Merasimi sonunda katılımcılar, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanımız Doç. Dr. İsmail Karagöz’ün “Kur’an’ı Kerime Karşı Görevlerimiz” adlı kitap hediyesi  ve kandil simit ikramı ile uğurladı.