23.12.2016

İstiklal Anaokulu Kur’an Kursu Mevlit Programı

İstiklal Anaokulunda Müftülüğün ve Milli Eğitim Müdürlüğünün projeleri ile 4-6 yaş öğrencilerine yönelik Kur’an eğitiminin verilmesi ile birlikte minik öğrenciler ve kurs öğreticisi Meral ÇAVUŞOĞLU Mevlit Kandili programı hazırladı.

Programa saygıdeğer hanımefendi Rukiye ENGİN, Orman Fakültesi Dekanı Sayın M. Nuri ÖNER, İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah SAĞIR, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram CAN, Okul Müdürü Nükhet EFE, daire amirleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Programa Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Açılış konuşmasını Okul Müdürü Nükhet EFE yaparak teşriflerinden dolayı konuklarına teşekkür etti ve İstanbul’daki hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi. Mevlit Kandilin tüm insanlığın barışına vesile olmasını temenni etti.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah SAĞIR’da konuşmasında “çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi ve peygamber efendimizin (s.a.s) bu konuda çok güzel örnek teşkil ettiğini ifade ederek bir babanın çocuğuna terbiyeden başka daha iyi bir miras bırakamayacağını belirterek, küçük yaşlardan itibaren özelikle 4-9 yaş arası iyi davranışlar kazandırıldığında hayatlarının sonuna kadar olumlu yönde derin izler bırakacağını aynı şeyin kötü davranışlar içinde geçerli olduğunu” söyledi. Bu şekilde çocuklarımızın önce kendine daha sonra topluma, devletine, milletine yararlı fertler olacağını açıkladı.

Program Ravzagül ÖZKAN, Emir Kağan ERİCEKLİ ve Zeynep Erva ENGEL’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Salavat-ı Şerife, hadisler okundu, ilahiler ve yemek duası yapıldı. Elif Ceylin ÖNER ve Emir Kağan ERİCEKLİ’nin okumuş olduğu İstiklal Marşı büyük alkış topladı. Peygamber Efendimizin (s.a.s) ailesi tanıtıldı, yine yavrularımızdan Azra Nur ŞAHİN’in okumuş olduğu “Güldür Garip Yüzümüzü” şiiri ve Fatih ÇETİN yavrumuzun okuduğu “15 Temmuz” şiiri herkesi duygulandırdı.

Miniklerin okumuş olduğu duaların ardından il Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah SAĞIR hatim duası yaptı. Miniklere verilen hediyelerin ardından programı hazırlayıp sunan kurs öğreticisi Meral ÇAVUŞOĞLU teşriflerinden dolayı teşekkür ederek herkesi ikrama davetti ve programı sonlandırdı.