17.08.2017

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri ile Cami –Çocuk Buluşması Programı Yapıldı

Yaz Kur’an Kurslarına katılarak eğitim alan Kur’an Kursu öğrencileri "Cami ve Çocuk Buluşması" adlı programda bir araya geldi. Çankırı Merkez Ulu Camide 15 Ağustos 2017 Salı günü gerçekleşen programa İl Müftü Vekili Uğur DEMİREL,  Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah SAĞIR ve Cezaevi Vaizi Hüseyin YAZICI, din görevlileri, kurs öğreticileri, kurs öğrencileri ve öğrenci velileri ile basın mensupları katıldı.

Kur’an-ı Kerim ile başlayan program, İl Müftü Vekili Uğur DEMİREL’in günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile devam etti. Müftü Vekilimiz Uğur DEMİREL konuşmasında, “Her yıl okullar tatil olduktan sonra iki ay boyunca bütün camilerde ve Kur’an Kurslarında Kur’an eğitimi verdiklerini” belirten İl Müftü Vekili Uğur DEMİREL konuşmasının devamında “Cami ve Çocuk Buluşması" programının, çocukların öğrendikleri bilgi ve becerilerini arkadaşları ve velileriyle paylaşmak amacıyla yapıldığını, Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin camide böyle bir programa gelmeleri de caminin manevi havasını teneffüs etmek, caminin mimari ve kültürel değerini tanıttığını, Öğrenciler, Din görevlisini, Camiyi ve velisini aynı ortamda görerek güven sağladığını, ilimizde 3.550 öğrencimiz yaz Kur’an Kurslarımızdan faydalanmakta olduğunu ifade etti. Ayrıca uyuşturucu bağımlılığı, Vatan-Millet sevgisi, sağlık sorunları, erken yaşta evlilik, trafik kuralları, gibi bazı konularda da bilgilendirildiklerini” söyledi.

Öğrencilerin okumuş oldukları Namaz Sureleri, Vaaz, İlahi, Hutbe Sunumu,  Şiir Okumaları, Bilgi yarışması Yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler arasında yapılan Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışmalarında dereceye giren öğrencilere verilen ödül töreninden sora yapılan dua ile program sona erdi.