09.10.2017

Çankırı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı

2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, 05.10.2017 Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi’nde Çankırı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından kadınlara yönelik “Cami, şehir ve medeniyet” temalı bir program düzenledi.

Sunuculuğunu Kur’an Kursu Öğreticisi Şaziye Gökmen’in yaptığı program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an Kursu Öğreticisi Zeliha Nur Kırıcı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Güven’in okuduğu meal ile programa devam edildi. 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası sinevizyonunun izlenmesinden sonra, Kur’an Kursu Öğreticisi Firdevs Durlanık, ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konulu konuşmasını yaptı. Kur’an kursu öğreticileri tarafından hazırlanan “Din görevlisi denilince aklınıza ne geliyor” sorusuna halkın verdiği cevaplardan oluşan röportaj içerikli video ve ardından  “Hayatın her anında din görevlileri yanınızda” isimli slâyt izlendi. Kur’an Kursu Öğreticisi Zeliha Nur Kırıcı ve Meral Çavuşoğlu’nun söyledikleri ilahilerden sonra Aksu Kur’an Kursu 4-6 yaş öğrencilerinin söyledikleri “Camiyi seviyorum” ilahisi dinlendi. Emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Eroğlu’nun din görevlilerini fedakârlıklarına dair yaptığı duygu dolu konuşmanın ardından, Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Hacer Korkmaz’ın yaptığı dua ile program son buldu. Katılımın yoğun olduğu program sonrasında davetlilere aşure ikram edildi.