05.12.2017

Hz. Peygamber (s.a.s.)’e Gönül Veren Gençler

30 Kasım 2017 Çarşamba 19.30’da Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda KYK öğrencilerine yönelik Mevlid Kandili programı düzenlendi. Sunuculuğunu KYK öğrencisinin yaptığı program, İmam Hatip Ahmet ÇINAR’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

KYK İl Müdürü Sadık AK’ın selamlama konuşması,  bir öğrenci tarafından okunan nat-ı şerif, İl Müftü V. Hasan LİMON’un günün anlam ve önemine dair konuşmasından sonra, Cemaleddin Ferruh Kur’an kursu öğrencilerinden oluşan koronun ilahileri ile devam etti.

DİB Uzmanı Ömer AYDIN “Hz. Peygamber (s.a.s.)’e Gönül Veren Gençler” konulu konferansını sundu. Aydın, Hz. Ali, Zübeyr b. Avvam, Musab b. Umeyr gibi genç sahabilerden örnekler verdi, bu günün gençliğinin sorunları ve çözümleri ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmacı Aydın’a hediye takdimi ve pilav ikramı ile program son buldu.

Programa öğrenciler ile birlikte İl Müftülüğü vaizleri, Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Lisesi Müdürü Mürsel EROĞLU,  KYK yurt müdürü ve personeli katıldı.