02.03.2018

Müftülüğümüzde İlk Resmi Nikâh Müftü Vekili Hasan LİMON Tarafından Kıyıldı

Çankırı'da evlenmek isteyen bir çift,  02 Mart 2018 tarihinde İl Müftü Vekilimiz Hasan LİMON'un ilk kez kıydığı resmi nikâhla dünya evine girdi.

Evlilik için İl Müftülüğüne başvuran Rumeysa Nur KARAKUŞ ve Mustafa Şamil ARGUN çifti, gerekli evrakın incelenmesinin ardından 02 Mart 2018 tarihine randevu aldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ARGUN çiftinin resmi nikâhı İl Müftü Vekili Hasan LİMON tarafından kıyıldı.

Evliliğin kutsal olduğunu vurgulayan İl Müftü Vekili Hasan LİMON, "İslam’da ailenin önemi belirterek ayet ve hadisler ışığında evliliğin önemine işaret etti." dedi. Ayrıca Peygamber efendimizin “Evlenin, çünkü ben (kıyamet gününde diğer) ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim.”  hadisi şerifini hatırlatarak evlenen çiftlere tavsiyelerde bulundu.

Yapılan duanın ardından nikâh töreninde çifte önerilerde bulunan İl Müftü Vekili Hasan LİMON, evlilik cüzdanını geline verdi.

İl Müftü Vekili Hasan LİMON ise müftülüklerin nikâh kıymasının yasalaşmasından sonra Çankırı’da ilk resmi nikâhı kıydıklarını belirterek, nikâh kıyan nüfus idarelerinin, belediyelerinin yaptığı nikâhla aynısını yaptıklarını dile getirdi.

Damat Mustafa Şamil ARGUN ise müftülüğün nikâh kıymasından mutlu olduklarını belirterek, teşekkür etti.