31.07.2018

İLK HACI KAFİLESİ DUALARLA YOLA ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonuyla kutsal topraklara  Çankırı’dan gidecek olan ilk hacı kafilesi şehirlerarası otobüs terminalinden dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

31.07.2018 Salı günü din görevlileri dahil toplam 175 hacı adayımız sabah saat 07:00’da yapılan programın ardından kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Çankırı İl Müftülüğü Hac Bürosu tarafından düzenlenen uğurlama törenine İl Müftümüz Bürhan KELEŞ, daire amirleri, hac bürosu personeli, STK temsilcileri ile çok sayıda hacı yakını katıldı.

Duygusal anların yaşandığı program, Ahmet Yesevi Camii Müezzin KayyımıNihat DEMİREL tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ahmet Yesevi Cami görevlilerinin okudukları ilahilerin ardındanİl Müftümüz Bürhan KELEŞkonuşma yaptı. İl Müftümüz Bürhan KELEŞ konuşmasında; “Yeryüzünün en kıymetli şehri olan, yeryüzünde tevhit mücadelesi yapan yüzyirmidörtbin peygamberin tavaf ettiği, evliyaların, kalbi,Allah sevgisi ile yanan müminlerin etrafında tavaf ederek dua ettikleri en kıymetli mabede gidiyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Ne mutlu sizlere ki Allah’ın hac emrini yerine getireceksiniz. Rabbim hepimize Kabe’ye yüz sürmeyi nasip etsin. Kabe duaların kabul olduğu, gözyaşlarının akıtıldığı, günahlardan arınılan en kutsal mekandır.

Kabe yolculuğu hiçbir yolculuğa benzemez, Kabe yolculuğu kalbe giden bir yolculuktur. Kabe yolculuğu cennete giden bir yolculuktur. Onun için evimizden ağlaya ağlaya yola çıkarız.

Şu anda uğurladığımız Kabe yolcusu kardeşlerimize diyoruz ki; siz Çankırılıların temsilcisi olarak Kabe’ye gidiyorsunuz. Buradan çıktığınız andan itibaren elinize, gözünüze, kalbinize ve bütün azalarınıza sahip çıkarak ve hiçbir kimseye eza vermeyerek evinize yurdunuza tekrar dönünceye kadar kalbinizi Allah’ı anmaktan, dilinizi Cenab-ı Hakkı tesbih etmekten ve efendimizin manevi mihrabını görmekten bir an ayırmadan mebrur bir hac yapma niyeti içerisinde olmalısınız. Değerli kutlu misafirler dualarınızda bizleri, ülkemizi, devletimizi, bayrağımızı, ezanımızı unutmayın diyerek konuşmasını bitirerek duaya geçti.

İl Müftüsü Bürhan KELEŞ tarafından yapılan  duaya hacılar ve yakınları hep birlikte “Amin” dedi.

Duanın ardından hac görevlerini yerine getirmek üzere yola çıkan hacı adayları aileleri ve yakınları tarafından gözyaşları ve dualarla yolcu edildi.