09.08.2018

Tashih-i Huruf Kursuna Kursiyer Seçimi Sınav Duyurusu

Başkanlığımızca, özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde, 24 hafta süreli “Tashih-i Huruf Kursu” düzenlenecektir. Söz konusu kursa ilimizde görevli personel arasından 3 kursiyer alınacaktır.

Müracaat Başlangıç Tarihi             : 03 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayıp

Son Müracaat Tarihi                       : 14 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar

Müracaat Yeri                                  : İl ve İlçe Müftülükleri

1. KURSA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR:
  1. Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak,(Hafızlık tercih sebebidir.)
  2. Adaylığı kalkmış olmak,
  3. 05 Kasım 2018 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak,
  4. Musiki kabiliyeti olmak,
  5. Kurs süresince yurt dışı, hac, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,
  6. Daha önce aynı kursa katılmamış olmak.

B) SINAV ŞEKLİ:

Sınav komisyonları, mülakat usulüyle adayın Kur'an-ı Kerimi yüzüne ve ezber okuma becerisini, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyetini ölçecek, 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyecektir. Boş kalan kontenjanlar eğitim merkezlerince puan sıralamasına göre yedeklerden doldurulacaktır.

Sınav komisyonları "Tashih-i Huruf Kursu" sınavına katılan adaylar arasından üstün başarı göstererek söz konusu kursa katılmasına ihtiyaç görülmeyenlerin isimlerini doğrudan belge sınavına alınmak üzere Başkanlığa bildireceklerdir.

C) KURSUN BAŞLAMASI:

Seçimi yapılan personel için kurs, ikinci bir tebligata gerek kalmaksızın anılan Eğitim Merkezinde 05 Kasım 2018 tarihinde başlayacaktır.

D) MÜLAKAT SINAVIN

TARİHİ         : 17 Eylül 2018 Pazartesi günü

SAATİ           : 09.30

YERİ             : MERKEZ CEMALETTİN FERRUH ERKEK YATILI KUR’AN KURSU

Sınav sonuçları aynı gün sınavın yapıldığı yerde ilan edilecektir.

İlgililere duyurulur.

ÇANKIRI İL MÜFTÜLÜĞÜ