11.03.2016

İl Müftülüğü ADRB Tarafından Dünya Kadınlar Günü Programı

Çankırı İl Müftülüğü ADRB tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” ve “Çanakkale Şehitleri” münasebetiyle  “Göç Bağlamında Kadın ve Çanakkale’de Gizli Kahramanlar” konulu program düzenlendi. Sunuculuğunu Çavuşoğlu Kız Kur’an kursu öğreticilerinden Fatma Yanık’ın yapmış olduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çavuşoğlu Kız Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an tilavetinin ardından konuklara İl Müftümüz Sn. Arslan TÜRK’ün “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajı okundu. İslam’da Kadının Değerini anlatan sinevizyon gösteriminin akabinde Çavuşoğlu Kız Kur’an kursu öğreticilerinden Yasemin Akbaş’ın “Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma” konulu konuşması yer aldı. Yasemin Akbaş konuşmasında : “Ülkemize misafir gelmiş olan mülteci kardeşlerimize ensar-muhacir örnekliğini sergilememiz gerektiğini, bu kardeşlerimizin gerek geldikleri yerde gerekse ülkemizde fiziksel ve psikolojik sıkıntılar çektiğini ve bizlerin onlara kucak açması gerektiğini “vurguladı. Çavuşoğlu ve Aksa Kız Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibi teslimiyet ve sabrı ile muhacir kadınlara örnek Hz. Hacer’in hayatından kesitleri sahneledi. İlgiyle izlenen piyesin ardından Çavuşoğlu Kız Kur’an kursu öğreticilerinden Şeyma Yavuz’un Çanakkale Savaşına katılan kahraman Mehmetçiklerimizin, geride bıraktığı eşlerinin Çanakkale ruhunu anlatan “Çanakkale’nin Gizli Kahramanları” konulu konuşması yer aldı. Program, Çavuşoğlu Kız Kur’an kursu öğreticilerinden Esra Güven’in “Çanakkale” şiiri ile taçlandırıldı. Tüm şehitlerimiz için yapılan dua ile program sona erdi. İlgiyle takip edilen programda kadınlar arasında çekiliş yapıldı. Bu günün hatırasına hediye takdim edildi.