12.10.2016

Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Düzenlenen Camiler ve Din Görevliler Haftasını Kutlama Programı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Çankırı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 06.10.2016 Perşembe günü 100.yıl Kültür Merkezinde kadınlara yönelik kutlama programı düzenlendi. Sunuculuğunu Kur’an Kursu Öğreticisi Rabiye Öztürk’ün yaptığı program İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Özgen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Meryem Selvi’nin okuduğu meal ile devam edildi. Cami ve Kitap isimli sinevizyonun izlenmesinden sonra İl Vaizi Kevser Yazıcı “Cami ve Kadın, Kur’an’ı Oku, Anla ve Yaşa” konulu konuşmasını yaptı. Çankırı İl Halk Kütüphanesi müdiresi Songül Kapusuz, camilerin iç dünyamızdaki yansımaları ile ilgili duygulandıran konuşmasının ardından dinleyicileri İl Halk Kütüphanesine davet etti. Hilal Dinç, Zakire Kara ve Esma Aydoğan tarafından sahnelenen oratoryonun ardından Çavuşoğlu Kız Kuran Kursu öğrencilerinden oluşan ilahi grubu ve Kur’an Kursu Öğreticisi Yasemin Akbaş’ın seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler dinlendi. Salonda bulunan din görevlileri sahneye davet edilerek kendilerine günün anısına hediye takdiminde bulunulduktan sonra Kur’an Kursu Öğreticisi Firdevs Durlanık’ın yaptığı dua ile program sona erdi.