28.12.2016

Türkiye Diyanet Vakfı Orta Şubesi ve Orta Din Görevlileri Derneğinin düzenlediği “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyasına, Orta halkının büyük teveccühü sayesinde 2 tır (55 ton) un toplandı. Hazırlanan yardım tırları 28.12.2016 Çarşamba günü ilçe merkezinde düzenlenen merasimle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.  Uğurlama merasimine Çankırı İl Müftüsü Sn. Arslan TÜRK, Orta Belediye Başkanı Sn. Bayram Yavuz ONAY, İlçede görevli Daire Amirleri, Siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Programda konuşma yapan İl Müftüsü böylesine güzel bir kampanyayı düzenleyen ve destek veren herkese müteşekkir olduklarını beyan etti ve dualarla yardım tırları uğurlandı.