04.01.2017

Müftülüğümüz “Halep'te İnsanlık Ölmesin" Kampanyasına Yoğun İlgi

İlimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla, Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla "Halep'te insanlık ölmesin" kampanyasında toplanan insani yardım malzemesi yüklü 6 tır, Halep'ten tahliye edilen sivillere ulaştırılmak üzere 3 Ocak 2017 Salı günü yola çıkarıldı. Yapılan programa Müftü Yardımcısı Uğur DEMİREL, müftülüğümüz Şube Müdürleri, daire personelimiz ile Sendika temsilcileri ve din görevlilerimizde iştirak ettiler.

Başkanlığımızca , Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde "Halep'te İnsanlık Ölmesin" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Çankırı merkezden 3, Orta ilçe Müftülüğünden 2, Şabanözü ilçe Müftülüğünden 1 tır olmak üzere 6 tır yardım toplandı. Ayrıca diğer ilçe müftülüklerimiz ilçelerinde toplanan insani yardım malzemelerini Diyanet Vakfı Çankırı Şubemize ulaştırdılar. Bununla beraber Aralık ayı içerisinde Halep için il genelinde camilerimizden toplanan 48.000 TL nakdi yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, Başkanlığımızca halep için açılan yardım hesabına yatırıldı. Kampanya kapsamında vatandaşlarımızca TDV Çankırı şubesine halep için yapılan nakdi yardım ise halen devam etmekte ve 42.000 TL ye ulaşmış olup kampanya bitiminde Halep hesabına aktarılacaktır.
       İl Müftümüz
Arslan TürkÇarşamba Pazarı'nda vatandaşlarımızca Diyanet Vakfımıza ulaştırılan yardımların Halep’e gönderilmesi amacıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada; hayırseverler tarafından kendilerine emanet edilen temel gıda ve yaşam malzemelerinin Halep'e ulaştıracaklarını, hayırsever vatandaşlarımıza gösterdikleri bu ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Halep'te insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken İl Müftümüz "Rasulullah S.A.V bir hadisinde, 'Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir' buyuruyor. Çankırılı vatandaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu kampanyada emeği geçen tüm kardeşlerimizden, tüm görevlilerimizden Allah razı olsun diyorum. Rabbim Türk milletine böyle kötü günler yaşatmasın." ifadesini kullanarak vatandaşlarımızın gösterdikleri hassasiyetten memnun olduklarını belirtti. İl Müftümüz, Programa katılan değerli basın mensuplarına da teşekkür etti.
        İl Müftümüz Arslan Türk;
Suriye'den, Irak'tan gelen kardeşlerine bugüne kadar kucak açtıklarını, bundan sonra da açmaya devam edeceklerini kaydetti. Yardım tırları, İl Müftümüz Arslan TÜRK hocamızın yaptığı duanın ardından Halep'e uğurlandı.