20.03.2017

Şehitlerimize Vefa İçin Huzurda Buluştuk.

Müftülüğümüzce Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla, Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümü münasebetiyle  “Şehitlerimize vefa için huzurda buluşalım” programı düzenlendi.

Anma Programı İlimiz Merkez Ulu Camii’de 18 Mart Cumartesi sabah namazı öncesi Cemalettin Ferruh Kur’an Kursu öğrencilerinin Yasin’i Şerif okumaları ile başladı. Namazı müteakip Şehitlerimizin ruhuna ithafen  Kur’an’ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasidelerle devam eden program, Çanakkale Şehitleri için göğe açılan avuçlarda edilen dualarla sona erdi.KYK yurdu, Gençlik merkezi, Cemalettin Ferruh Kuran Kursundan katılan öğrencilerle gerçekleştirilen programda,  İl Müftü Yardımcımız Uğur Demirel günün anlam ve önemi ile ilgili sohbette bulundu.

Demirel sohbetinde, destansı Çanakkale ruhunun ilelebet yaşatılması, bizler için canını feda ederek şehit düşen kahramanlarımıza görevimizi yerine getirmek için ülkemizi teknoloji başta olmak üzere geliştirerek ileri ülkeler düzeyine taşımamız gerektiğini vurgulayarak, Japonya’yı örnek gösterdi. Müftü Yardımcımız bunların yapılmaması durumunda ülkemizin yine esarete düşeceğinin düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bir metrekareye 6 bin merminin düştüğü Çanakkale’de açlıkla, soğukla mücadele eden Türk askerlerinin yurdu düşmanlardan kurtarma yolunda taşıdıkları ruhun çok iyi anlaşılması gerektiğine işaret eden Demirel,  bağımsızlık mücadelesi günlerinde lise öğrencilerinin okullarını bırakarak cepheye koşmasını, Türk komutanların milli ve dini duygularla düşmana gösterdikleri insani duygulardan örnekler verdi.

Sohbetinde herkesin Çanakkale’yi ziyaret etmesi gerektiğine işaret eden Demirel,  “Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da yaşanan birlik berberlik ruhu Türk ve İslâm coğrafyasında yaşatılsın” sözleri ile Japonya örneğini bir kez daha hatırlattı.

Program, Müftü Yardımcımız Dr. Abdullah Sağır’ın yapmış olduğu duanın ardından cemaate çorba ikramı ile sona erdi.