09.05.2017

2017 YILI HAC EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

2017 Yılı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve A grubu seyahat acentalarıyla hacca gidecek hacı adaylarımız için 08/05/2017 tarihinde İlimiz Ahmet Yesevi Camiinde Hac Eğitim Seminerleri verilmeye başladı.

4 gün sürecek seminere katılan hacı adaylarımıza İl Müftüsü Arslan TÜRK, yapılacak seminerin içeriği ve genel konular ile ilgili bilgi verdikten sonra onlara önemli tavsiyelerde bulundu. Arslan Türk konuşmasında; haccın öncesi, edası ve sonrasıyla bir bütün olduğunu, orada karşılaşılabilecek sıkıntılara karşı sabırlı olunması gerektiğini söyledi. Kimseyi incitmeden, kimsenin hakkına hukukuna girmeden ibadetlerinizi yerine getirmeye gayret edin. Namazlarınızı mümkün mertebe otel mescidinde, mahalle mescidinde değil de Mescidi Nebevi ve Mescidi Haramda kılınız. Alışverişiniz asla namazın önüne, tavafın önüne, Resulullahın önüne geçmesin. Yaptığınız tavaftan sonra mutlaka biliyorsanız Kur’an-ı kerim okuyun, Kur’an okumayı bilmiyorsanız bile en azından sessiz bir şekilde Kâbe’yi seyredin, Kâbe’yi seyretmek bile bir ibadettir. Oralarda edilen duaların müstecab olduğunu söyleyen Arslan TÜRK, milletimiz ve memleketimizin selameti için, aileniz için bol bol dua edin tavsiyesinde bulundu.

Haccın anlamı ve önemi, ibadet bilinci ve hac ibadeti, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, ana hatlarıyla hac ve umre, temel sağlık bilgileri, kadınlara özgü konular hususlarında bilgi verilecek seminer 11 Mayıs Perşembe günü sona erecektir