17.08.2017

İlk Hacı Kafilesi Dualarla Yola Çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonuyla kutsal topraklara  Çankırı’dan gidecek olan ilk hacı kafilesi şehirlerarası otobüs terminalinden dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

16.08.2017 Çarşamba günü İkindi namazının ardından beş otobüsle  din görevlileri ile beraber toplam 237 hacı adayı kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Çankırı İl Müftülüğü Hac Bürosu tarafından düzenlenen uğurlama törenine İl Müftü Vekilimiz Uğur DEMİREL, İl Müftü Yardımcımız Dr. Abdullah SAĞIR, hac bürosu personeli ve STK temsilcileri ile çok sayıda hacı yakınları katıldı.

Duygusal anların yaşandığı program, Ahmet Yesevi Camii Müezzin Kayyımı Nihat DEMİREL tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ahmet Yesevi Cami görevlilerinin okudukları ilahinin ardındanİl Müftü Vekilimiz Uğur DEMİREL konuşma yaptı. İl Müftü Vekili Uğur DEMİREL konuşmasında hacı adaylarına çeşitli hatırlatmalar yaparak uyarılarda bulundu.

Konuşmanın ardından  Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah SAĞIR tarafından yapılan  dualara hacılar ve yakınları hep birlikte “Amin” dedi.

Duanın ardından hac görevlerini yerine getirmek üzere yola çıkan hacı adayları aileleri ve yakınları tarafından gözyaşları ve dualarla yolcu edildi.