03.10.2017

Personelimize Yönelik Etkili Din Görevlisi ve Gelişim Semineri Düzenlendi

İlimiz genelinde B ve C grubu camilerde görev yapan İmam Hatiplere yönelik 30 Eylül 1 Ekim 2017 tarihlerinde Cemalettin Ferruh Kur’an kursumuzda etkili din görevlisi ve gelişim semineri düzenlendi.

90 personelimizin katıldığı seminer programı Cemalettin Ferruh Kur’an kursu yöneticisi Osman USLU’nun okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftü Vekili Hasan LİMON tarafından açış konuşması yapıldı. Hasan Limon konuşmasında; “Dini insanlara anlatırken çok dikkat edilmesinin gerektiğini, korkutmadan, sevdirici bir üslup kullanılmasının gerektiğini örnekler vererek vurguladı. Sadece cami merkezli din hizmetinin artık yeterli olmadığını belirterek cami dışında da bizden hizmet bekleyen insanlarımızın olduğunu” dile getirdi.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi görevlisi Hüseyin ÖRESİN, halkla ilişkiler uzmanı Zafer HEKİMOĞLU, araştırmacı yazar Abdullah YILDIZ ve Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Şaban KARAKÖSE’nin kişisel gelişim ile ilgili yaptıkları slayt sunumlarla devam etti. İki gün boyunca devam eden seminer katılımcılara Katılım Belgelerinin verilmesi ile sona erdi.