13.04.2018

Çankırı’da İlk “İmam Hatip Ortaokulu Hafız Yetiştirme” Projesi

Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Çankırı İl Müftülüğü arasında imzalanan ve Çankırı Valiliği tarafından uygun görülen “Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu Hafız Yetiştirme” projesinde öğrenci başvuruları başlamıştır.

Proje ile ilkokul 4. sınıftan mezun olacak öğrenciler, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde hem ortaokul eğitimi hem de hafızlık eğitimini beraber alabilecekler. Proje Çankırı’da bir ilk olup Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Çankırı İl Müftülüğü’nün ortak çalışması ile yürütülecektir. İlkokul 4. Sınıf öğrencileri arasından seçilerek projeye alınan öğrenciler öğlene kadar hafızlık eğitimlerinin Çankırı İl Müftülüğü’ne bağlı Cemalettin Ferruh Kur’an Kursu’nda ve Çavuşoğlu Kız Kur’an Kursu’nda görecekler. Öğle sonrasında Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulunda akademik eğitimlerine devam edecekler. Böylece öğrenci hem hafızlığını tamamlayacak hem de akademik eğitimden, okul ortamında ve sosyal çevreden uzak kalmadan, üstelik sene kaybına uğramadan eğitim ve öğretimlerine devam edebilecektir. Ayrıca bu proje ile şahsiyet sahibi, her ortam ve şartta inandığı değerlerden ödün vermeden yaşayan ve inandığı değerleri savunan, değerlerin içselleştirilmesinde Kur’an ayetlerin anlamından ve hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanan, kendisi ve toplumu için faydalı olmayı hedefleyen gençlerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Proje ÇALIŞMA TAKVİMİ

4.  Sınıf

Yaz Dönemi

1. Yüzünden okuma çalışmaları, kısa sure ezberleri, tecvit ve kıraat eğitim çalışmaları yapılacaktır.

5. Sınıf

Okul Dönemi

1. Eylül-ocak ayları arasında öğlene kadar Kur’an kursunda hafızlık hazırlık eğitimi yapılacaktır. Öğle sonrası okulda akademik eğitime devam edilecektir.
  2. Ocak ayında hafızlık eğitimine başlanacaktır.

Ocak-Mayıs aylarında her cüzden 4/5 sayfa ezberlenecektir.

5.  Sınıf

Yaz Dönemi

1. Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık esas ve uygulamalarına uygun olarak hafızlığa devam edilecektir.

6. Sınıf

Okul Dönemi

1. Okula 1 yıl ara verilecektir. Hafızlık eğitimine Kur’an kursunda yatılı olarak devam edilecektir.
  2. Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce Arapça derslerinden destek kurslarla akademik eğitime destek olunacaktır.

6.  Sınıf

Yaz Dönemi

1. Ağustos ayında hafızlık eğitimi tamamlanacaktır.

7. Sınıf

Okul Dönemi

1. Öğlene kadar Kur’an kursunda hafızlık pekiştirilecektir. Hafızlık bitirilemediği takdirde hafızlığını tamamlaması sağlanacaktır.
  2. Öğle sonrası okulda akademik eğitime devam edilecektir.

7.  Sınıf

Yaz Dönemi

1. Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık esas ve uygulamalarına uygun olarak Kur’an kursunda hafızlık pekiştirilecektir.

8. Sınıf

Okul Dönemi

1. Öğrenciler örgün eğitime devam edeceklerdir. İhtiyaç hissedildiğinde hafızlık pekiştirmesine devam edilecektir.

Öğrenci Seçim ve Kayıt

Sınav Başvuru Tarihi: 05 Nisan-09 Mayıs 2018

Sınav Başvuru Yeri: Broşürdeki dilekçe öğrenci velisi tarafından imzalanmış olarak öğrencinin okuduğu okul idaresine teslim edilecektir.

Sınav Tarihi: 13 Mayıs 2018 Pazar               Saat:10.00

Yer               : Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu

Yazılı Sınav Konuları: 4. Sınıf Müfredatı Konuları. Türkçe 15, Matematik 15, Fen Bilimleri 15, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi 10, Sosyal Bilgiler 10, İngilizce 10, Genel Yetenek 5 soru olmak üzere toplam 80 soru sorulacaktır. Süre 120 dakika ve tek oturumdur.

Sınav Katılım Şartı: Çankırı il ve ilçelerdeki tüm ilkokul 4. sınıf öğrencileri.

Sınavda Başarılı Olma Şartı: Yazılı sınavdan başarılı olan 40 kız 40 erkek öğrenci 20 Mayıs 2018 tarihinde Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulunda saat 10.00’da mülakat sınavına katılacaktır.

Hafızlık Eğitimine Başlama: Mülakat sınavında başarılı olan 32 kız 32 erkek öğrenci Cemaleddin Ferruh Kur’an Kursu ve Çavuşoğlu Kız Kur’an Kursunda Yaz Kur’an Kursu eğitimi alacaklardır.   Yaz Kur’an kursu sonunda yapılacak mülakatla 24 kız 24 erkek öğrenci eylül ayında HAFIZLIK HAZIRLIK EĞİTİMİNE başlayacaktır.

Hafızlık Eğitimi Kesin Kayıt: Yaz Kur’an Kursu sonunda yapılan mülakat sınavında başarılı olan öğrenciler, hafızlık eğitimine KESİN KAYIT yaptırabilir.