06.02.2017

İlçe Müftümüz Abdurrahman AYDIN

Kastamonu/İnebolu’da 1972’de doğan Aydın, İmam Hatip Lisesini İnebolu’da okudu. Bu arada kıraat ve makam dersleri aldı.

1990'da ilk görevine Şenpazar İlçesinde Kur’an Kursu Öğreticisi olarak başladı.

Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini de kazanınca mevcut öğreticilik görevinden istifa ederek İlahiyat Fakültesine devamı tercih etti. Buradan 1995’de mezun oldu.

1996-1997 Yıllarında Kırşehir merkezinde iki yıla yakın imam hatiplik görevinde bulundu.

1997’de kazandığı sınav sonucu ihtisas eğitimi yapmak üzere Diyanet Haseki Eğitim Merkezine (İstanbul) girdi. Burada iki yıl devam eden müftülük ve vaizlik ihtisas eğitimi sırasında Eyüp ilçesinde (Alibeyköy) imamet görevi de yaptı. 1999 yılında Haseki İhtisas Eğitim Merkezinden üçüncülükle mezun oldu.

İhtisastan mezuniyeti müteakip İzmir Torbalı ilçesinde üç yıla yakın vâizlik görevinde bulundu.

Görevde yükselme sınavını kazandığı 2002 yılında, müftü olarak önce Elazığ/Maden ilçesine atandı. Maden’de üç yıl çalıştıktan sonra 2005 yılında Sinop/Türkeli ilçesine atandı. 4 Yıl kaldığı Türkeli’de, Merkez Camiinin yıkılarak, Batı Karadeniz Bölgesinde, örnek alınabilir nitelik ve güzellikte bir cami olarak, yeniden yapılmasını sağladı.

2009 yılında Kastamonu/Bozkurt ilçesine atanan Müftü Abdurrahman AYDIN, burada da alt yapıyı geliştirme çalışmalarının yanı sıra, personel ve Kur’an kursu eğitimine ağırlık vererek 8 yıl görev yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan İlçe Müftüsü Aydın’ın, yayınlanmış meslekî makaleleri de bulunmaktadır. Hüsn-ü hat ve dînî mûsikî ise özel ilgi alanıdır.

Rotasyon sebebiyle ve kendi isteği üzerine Çankırı/Kurşunlu ilçesine atanan İlçe Müftüsü Abdurrahman AYDIN, 6 Şubat 2017 tarihi itibariyle buradaki görevine başlamıştır.