16.05.2017

Sünürlü ve Sivricek köylerimizde topluca yağmur duası edildi ve istiskâ namazı kılındı.

Sivricek ve Sünürlü Köylerimizin talebi üzerine İlçe Müftümüz Abdurrahman AYDIN ve Vaiz Nurullah BİRLİK ile merkezi camilerde görevli personelimizle birlikte 13 mayıs cumartesi günü Sünürlü köyünde, 14 mayıs pazar günü ise Sivricek Köyünde bayanlar da dahil eçvre köylerimizden katılan cemaatle birlikte önce tekbir ve salât-ı ümmiyelerle açık alana çıkıldı. İlçe Müftümüz tarafından bir konuşma yapılarak yağmur duasının niçin yapıldığı yağmurdaki kudret, hikmet ve rahmetin ne olduğu anlatıldı. Yağmur duası ve namazının usül ve adabından bahsedilen bu konuşma esnasında fakirlere sadaka verilmesi ve herkesin birbiriyle helalleşmesi sağlandı. Bilahare İlçe Vaizi Nurullah BİRLİK tarafından istiskâ namazı kıldırılarak namaza mütakip yağmur duası yapıldı.

İstiskâ namazı ve duasının usulüne uygun olarak yapılması, bayanlarında katılımının sağlanması memnuniyetle karşılandı.