12.06.2017

12 Haziran da başlayan Yaz Kur'an Kurslarımız daha ilk günden dolmaya başladı

Bu yıl 12 Haziran-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Yaz Kur'an Kursları için Müftülüğümüzce verimi artırmak amacıyla bazı düzenlemeler yapıldı:

• Tüm kurslar hafta içi her gün saat 10.00 da başlayıp öğle namazı ile bitecek.
  • İsteyen kurslarda sahur, iftar veya ramazan sonrası kahvaltı verilebilecek. Piknikler yapılacak.
  • Kurslar arası "Kur'an'ı Okuma ve Bilgi Yarışması" ile "Futbol Turnuvası" düzenlenecek.
  • En az iki görevlisi olan kurslarda kızlar ve erkekler ayrı okutulacak.
  • En az iki görevlisi olan kurslarda Kuranı Kerim ve Dini Bİlgiler dersine farklı hocalar girecek.
  • Dini Bİlgiler dersi çeşitli etkinliklerle cazip hale getirilecek.

İLÇE MERKEZİNDEKİ YAZ KURSLARIMIZ

1. 4-6 YAŞ GRUBU: Merkez Ana Okulunda Ayşe AYHAN'ın öğreticiliğinde açılan bu kursumuza 4 yaşına girmiş olması şartıyla öğrenci kabulk edilebilmektedir. Ancak kontenjan sınırlıdır.
  2. MERKEZ KUR'AN KURSU: Ayla ÜNGÖR'ün öğreticiliğinde Müftülüğümüz altında açılan bu kursa sadece 13 yaş ve üstündeki kız öğrenciler tercih edilmektedir. Kontenjanı dolmak üzeredir.
  3. MERKEZ HACI RECEP CAMİİ: Ünal ÇETİN, Uğur AYDOĞAN, Mustafa TÜRK ve İsmail KARAKOÇ'dan oluşan eğitim kadrosu öğreticiliğinde bir erkek, bir de kız sınıfından oluşmaktadır. Kur'an-ı Kerim dersleriyle Dini Bilgiler derslerinde branşlaşmaya gidildiğinden farklı hocalar tarafından verilmesinin avantajını kullanmaktadır. Bunun yanı sıra bahçesinin oluşu ve hoca başına düşen öğrenci sayısnın azlığı sebebiyle avantajlıdır.
  4. ERENLER MH. CAMİİ: Salih RIFATOĞLU ve Murat ÇELİK'in öğreticiliğinde bir erkek bir de kız sınıfından oluşmakta, her iki öğretici de her iki sınıfın farklı derslerine girmektedir. Kontenjanı dolmak üzeredir.
  5. CAMİ-İ KEBİR (PAZARYERİ) CAMİİ: Kamil YAYLA öğreticiliğinde açılmıştır. Karma sınıftan oluşmaktadır.
  6. HACI FATMA CAMİİ: Mustafa PEHLİVANOĞLU ile Sinan DEMİR öğreticiliğinde biri kız biri erkek iki ayrı sınıf olarak açılmış, her iki hoca da her iki sınıfın farklı derslerine girmektedir.
  7. KARACAVİRAN CAMİİ: MUhammet Faruk DEMİRCİ Öğreticiliğinde sadece erkek çocuklara mahsus olarak açılmış ve kontenjanı dolmak üzeredir.
  8. KARACAVİRAN KUR'AN KURSU: Hanim KAYA öğreticiliğinde sadece kız çocuklarına yönelik açılmış olup kontenjanı dolmak üzeredir.