12.07.2017

11 Temmuz Salı Günü Merkez Camiinde Mevlid Okunarak ve Şehitlerin Hayrına Kaymakamlığımızca İkram Yapılarak Başlayan "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Etkinlikleri Devam Ediyor.

11 Temmuz günü öğle namazından önce merkez camiinde okunan mevlid-i şerif ve yapılan ikramların yanı sıra aynı gün şehit kabirlerine ziyaretler yapıldı.

14 Temmuz Cuma günü namaz öncesinde okunan 100 bin hatmin duası yapıladı ve o güne özel hutbe okundu.

15 Temmuz akşamı, akşamla yatsı arasında merkez camide Kur'an-ı Kerim ziyafeti, şehitlerimize dua ve gece saat 00.13'de tüm camilerimizde verilecek selâların ardından meydanda 14.00'e kadar Müftülüğümüz ilahi korosu tarafından bir program daha sunulacak.

O gece camilerin ve minarelerin ışıkları sabaha kadar açık tutulacak.

Hafta Münasebetiyle Şehit ve Gazi aileleri ziyaret edilecek. "D i y a n e t A y l ı k  D e r g i si 15 Temmuz Özel Sayısı"nın dağıtımı yapılacak ve Yaz Kur'an Kurslarımızda çocuklara ve Velilere yönelik ilgili Web sayfasından (15 Temmuz.diyanet.gov.tr) istifade ile çeşitli programlar yapılacak.

Bedirden Uhud'a, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Kıbrıs'tan Kore'ye, Doğu Anadolu'dan 15 Temmuz'a kadar, gerek yurt içinde, gerekse sınırlarımız ötesindeki operasyonlarda, din veya vatan için feda olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.