14.11.2019

MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI NEVZAT AYAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

18. MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI NEVZAT AYAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Mevlid-i Nebi haftası programları dâhilinde 18. program 11 Kasım 2019 Pazartesi günü 14.30’da Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile gerçekleştirildi.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, bir öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İl Müftümüz Bürhan KELEŞ selamlama konuşmasında, “Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın Mevlid-i Nebi haftasında önemli bir değeri ‘Hz. Peygamber ve Aile’ temasının gündeme taşıdığını; hafta vesilesi Milli Eğitim Müdürlüğümüzle Çankırı Merkezdeki tüm ortaokul ve liselerde programlar icra edildiği” bilgilerini verdi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Esra ACAR ve Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda, nat-ı şerifler, ilahiler okunması; piyes oynanması, bir öğrencinin çekimini yaptığı ‘Çankırı’da Hz. Peygamber’i Ne Kadar Tanıyoruz’ konulu sokak röportajının izlenmesinin ardından ÇAKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Fatih GÜZEL’in sunduğu ‘Hz. Peygamber ve Aile’ konferansı ile program devam etti.

Konferans akabinde ney dinletisi ve semazen gösterimi ile program son buldu. Program çıkışı öğrencilere güllü lokum ve gül suyu ikram edildi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Muammer ÖZTÜRK, daire amirleri, İl Müftülüğü personeli, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.