19.11.2019

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA, HACI MURAD-I VELİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE ÇANKIRI İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BASILI YAYINLAR DAİRE BAŞKANI BÜNYAMİN KAHRAMAN’IN KONUŞMACI OLDUĞU “HZ. PEYGAMBER VE AİLE” KONULU KONFERANS YAPILDI.

Okul konferans salonunda düzenlenen etkinlik Mehmet Akif Ersoy Camii İmam Hatibi İlhami Karadere tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Selamlama konuşması yapan  İl Müftüsü Bürhan Keleş konuşmasında,

“Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasını “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirledi. Buradaki topluluk; bir ailenin ya babası, ya annesi veya ailenin göz aydınlığı olan çocuğu.”  sözleri ile konuşmasına başlayan Keleş,  “Kıyamet gününü kadar bir daha peygamber gelmeyeceğine göre insanlık ailesinin mutluluğu ve huzuru için peygamber ailesinde aradığımız her şey mevcut. Allah peygamberimizin, onun ailesi olan annemiz Hz. Hatice’nin şahsında peygamber ailesinde yetişen Hz. Fatma’nın, Hz. Ali’nin, Hz. Hüseyin’in şahsında bir baba-anne ve evlat nasıl olmalı bunun örneklerini bize göstermiş.” sözleri ile örnek alınmalarını önerdi.

Keleş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah dünya hayatını bize bir sefer yaşamak için veriyor. Öğleyse mutlu ve huzurlu yaşamamız lazım. Bunun için de Peygamber ailesinde bize gösterilen en önemli unsur aile bireyleri içinde anne-babayı sevmesi, anne-babanın evladını sevmesi ile sevgi çemberi içinde ailemizi oluşturabiliyorsak mutlu bir aile oluruz. Annemiz kadar bizi hiç kimse sevemez. Babamız kadar hiç kimse bizi hatırlamaz. Mutlu bir aile olmamız için anne-babamızı çok sevmeli ve onlara hürmet etmeliyiz.” ifadeleri ile tavsiyelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin Kahraman ,akıcı dille ve öğrencileri de içine aldığı konferansında onlara hayatları boyunca gerekli olan öğütlerde bulundu.

İmam- hatip öğrencisi olmanın ayrıcalığı ile söze başlayan Kahraman, bir adım önde olduklarını unutmamalarını istedi. “Siz emanet sahibisiniz, onu ileri götürmek zorundasınız. Planlarınız idealleriniz var.  Bunun için çok çalışıp emek vermelisiniz.   Bu arada kulluk görevleriniz de ihmal etmemelisiniz.” dedi.

İstiklâl Savaşında düşmana karşı direncimizi artıran gücün Kur’an-ı Kerim’e ve sünnetlerine  bağlılık ile  güçlü aile yapımız olduğunu, bunun düşman tarafından görüldüğüne işaret eden    Kahraman, “ Anne –babanıza saygı gösterip onlarla bilginizi paylaşın. Hedefe ulaşmak için çalışın. Çalışırken yorulduğunuzda dinlenmek için nefes alıp namaz molası verin, dua edin.  “ diye konuştu.

Kahraman öğrencilerden arkadaşlarına güvenmelerini, dar zamanda onları yanlarında bulacaklarından kıymetini bilmelerini, birbirlerini kollamalarını istedi.