19.11.2019

ÜNÜR KÖYÜNDE ÖĞRENCİLERLE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

Hz. Peygamber ve Aile” temalı Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında, İlimiz Merkez Ünür köyünde Şehit İlyas Aldağ Ortaokulu öğrencilerince Köy Merkez Camii’nde Cuma namazı öncesinde bir program düzenlendi. Programda açılış Kur’an-ı Keriminin ardından Peygamberimiz ’in hayatı kısaca anlatıldı.  Okul Müdürü İbrahim KAYA’nın açış konuşmasıyla devam eden programda çocukların dilinden Peygamberimiz dinletisi gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve öğrenci korosunun seslendirdiği ilahiler sonrası İl Müftümüz Bürhan KELEŞ tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Ailenin bir bireyi olarak anne babaya sevgiyle bağlanmanın, onlara saygılı olmanın ve onların dualarını almanın önemi üzerinde duran Bürhan KELEŞ, Peygamberimizin çocukları nasıl sevdiğini örneklerle anlattı. Öğrencilere doğruluktan, dürüstlükten, sevgi ve muhabbetten ayrılmamaları ve her daim Peygamberimizin güzel ahlakını örnek almaları gerektiğini hatırlattı.

Program sonrası İl Müftümüzce Cami cemaatine yönelik İl bünyesinde yapılan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri hakkında genel bir bilgilendirme ile Hz. Peygamber ve Aile konulu kısa bir konuşma yapıldı. İl Merkez Ahmed Yesevi Camii ve Ünür Köyü din görevlilerince okunan Yasin, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından yapılan dua ve kılınan Cuma namazı ile program sona erdi.

Cuma öncesi yetişkinliklere yönelik faaliyet gösteren Ünür Köyü Kız Kur’an Kursu da ziyaret edildi. İl Müftümüz Bürhan KELEŞ ile İl Müftü Yardımcısı Bayram ÇELİK tarafından yapılan ziyarette Kurs’ta eğitim gören öğrencilere Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Hz. Peygamber ve Aile konulu bir konuşma da yapıldı.