03.10.2016

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Camiler müminlerin huzur bulduğu, manen beslendiği ve arındığı, toplumun her kesiminin bir araya geldiği, İslam’ın açık mührü, topluca kulluğumuzu Rabbimize arz ettiğimiz mekânlardır. Camiler sadece ibadet edilen mekânlar değildir. Camiler ilim, irfan yuvası, İslam’ın,  güzel ahlakın, insan, vatan, bayrak sevgisinin, merhametin, şefkatin, saygının, değerlerin öğrenildiği yerlerdir. Din görevlileri Hz. Peygamber’in varisi, Din-i İslam-ı mübini öğrenme ve yaşama yolunda insanımızın rehberidir.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’dır. Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerini Camiler Haftası olarak kutlanmaya başlamıştır. 2003 yılında da bu hafta, “ Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak değiştirilmiştir.

Toplumda farkındalık oluşturmak, camilerin sosyal hayattaki fonksiyonlarını hatırlatmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı, 2011 yılından itibaren hafta münasebetiyle bir tema belirlemiştir. 2011 yılında “Cami ve Çocuk”, 2012 yılında “Cami ve Engelli”, 2013 yılında “Cami ve Kadın”, 2014 yılında “Cami ve Gençlik”,  2015 yılında “Cami ve Namazla Diriliş” temalarını gündeme taşımıştır.

Başkanlığımız 2016 yılında, kadim geleneğimizde olduğu gibi günümüzde de camileri kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazi de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmak, var olan kitaplıkları/kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtasıyla toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amacıyla “Cami ve Kitap” temasını belirlemiştir.

Hafta münasebetiyle 1 Ekim Cumartesi günü Ahmet Yesevi Camiinde sabah namazında haftanın açılışı yapılacaktır. Programa Kur’an kursu öğrencilerimiz ve üniversite gençliği de katılacaktır. 3 Ekim Pazartesi günü başta Valiliğimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluş ziyaretleri; 4 Ekim Salı cami-çocuk buluşması etkinliği kapsamında ilk ve orta okul öğrencileri camilerimizi ziyaret edeceklerdir. Aynı gün 18.00 da Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde “Okuyarak Anlamak, Anlayarak Gelişmek”  konulu konferans yapılacaktır. 5 Ekim Çarşamba günü kan bağışı, emekli din görevlileriyle buluşma, İHL ve Kur’an kursu öğrencileri buluşması; 6 Ekim Perşembe günü saat 09.30’da 100. Yıl Kültür Merkezinde kadınlara yönelik program, Kur’an kursu öğrencilerine konferans, 18.00 da radyo programı, Akşam namazına müteakip Mevlid-i Şerif programı, KYK kız ve erkek öğrencilerine yönelik programlar yapılacaktır.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını, ayrıca bu teşkilatta görev yapmış olanlardan ahirete irtihal edenleri hayırla yad ediyor, kendilerine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Emekli din görevlilerimize sıhhat ve afiyet içerisinde mesut ömürler dilerken, görevde olan bütün mesai arkadaşlarıma da başarılar temenni ediyorum.