21.07.2016

Müftülüğümüz

Atkaracalar Müftülüğü 10.08.1988 tarihinde Kurşunlu İlçesinden ayrılarak İlçe olmuş ve Atkaracalar İlçe müftülüğü olarak faaliyetlerine başlamıştır.

1.     Teşkilat Yapısı

Genel İdari Hizmetler Sınıfında 1 Müftü ve 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

Din Hizmetleri Sınıfında 1 Vaiz (Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanlığında Görevlendirme)

Merkezde 5 İmam-Hatip ve 2 Müezzin-Kayyım Kadrosu olup hepsi doludur. Bunun yanı sıra 1 de Vekil İmam-Hatip bulunmaktadır.

Çardaklı Kasabamızda 2 İmam-Hatip ve 2 Müezzin-Kayyım Kadroları bulunup, boş bulunmamaktadır.

Köylerimizde 16 İmam-Hatip kadrosu bulunup, 2 adet boş olup, İşkur elamanları çalışmaktadır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında 1 Hizmetli kadrosu bulunup, doludur.

Merkez Kur'an Kursumuz  02.09.2002 gün ve 382 sayılı D.İ. Başkanlığı onayı ile  01.10.2002  tarihinde  eğitim ve öğretime başlamıştır. Halen Merkez Kur’an Kursumuzda eğitim öğretime Fahri Kur'an KUrsu öğreticisi ile devam etmektedir.

05.10.2015 gün ve 102 sayılı Kaymakamlık Makamının oluru ile Çardaklı Kasabasında Fatih Camii Kur'an Kursu açılmış olup, Eğitime fahri öğretici ile devam etmektedir.

Müftülüğümüz 06.03.1996 tarihinden beri Türkiye Diyanet Vakfı mülkiyetinde bulunan Müftülük Sitesinde hizmet vermektedir.