20.03.2019

MESLEK BÜYÜKLERİMİZİN HATIRALARIYLA MOTİVE OLDUK

19 Mart 2019 Salı günü Müftülük Toplantı Salonunda tüm personelin katılımıyla gerçekleşen sohbet programında Atkaracalarlı Hafız Ömer Efendi hafızlığını ellili yıllarda nasıl yaptığını anlattı.

Abdurrahman GÜRSES (r.a)'e her gün üç saat yol katederek gittiğini başlangıçta sadece bir sıra talim üzere ders verebildiğini söyledi.

Merhum GÜRSES'in halkasına dahil olabilmek için kendi hafızlık hocasından "izin almak" için ne kadar zorlandığını anlatan Hafız Ömer Hoca resmi imamlık yapmadığı halde Kur'an'ı ve hıfzını hiç bırakmadığını, şu anda 87 yaşında olmasına rağmen istisnasız her gün en az üç cüzü ezbere okuduğunu belirtti.

Görevlilerimiz tarafından ilgiliye izlenen sohbet sonunda İlçe Müftüsü Abdurrahman AYDIN tarafından kendisine teşekkür plaketi takdim edildi.