20.03.2019

DEĞERLER EĞİTİMİNDE İKİ SOMUT ADIM

19 Mart 2019 Salı günü Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen konferansa Kurşunlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğüne üye olan öğrenciler ve üye olmak isteyenler katıldı.

İlçe Müftüsü Abdurrahman AYDIN tarafından tüm okullardaki "İyilik Grubu" nun tanıtımı yapılan programda "İyilik Grubu" na üye olmak isteyenlerin önemli şartı kabul edip uymaları gerektiği belirtildi. Bu iki şarttan birincisinin her ne şekil ve niyetle olursa olsun yalanın terk edilmesi, ikincisinin ise buluğa ermeyenlerin günde en az iki vakit namaza devam etmesi olduğu ifade edildi.

Güzel ahlakın temelinin dürüstlük olduğunu vurgulayan Müftü AYDIN, güvenilir insan olmanın başlangıç noktasının da yalanı terk olduğunu belirtti.

"Yalan, güzel ahlak, tahrip eden bir kezzaptır. Güzel ahlak, doğrulukla başlar ve onun üzerinde yükselip gelişebilir.O yüzden biz doğruluğu birinci şart olarak görüyoruz. Ancak bu haslet de kamil insan olmak için yeterli değildir. Doğru sözlü olsa bile, hiç namaz kılmıyorsa Rabbine karşı nankörlük yapmış olur. Hem namaz, insanı diğer kötülüklere karşı frenler. O yüzden namazda ikinci şartımızdır" diye konuştu.

Program sonunda Müftülük İyilik Grubuna üye olmayan bir çok öğrencinin üyelik başvurusu yaptığı gözlendi.

İyilik Grubu üyeleri İlçe Müftülüğü tarafından zaman zaman gezilere götürülüyor.

Program sonunda öğrencilere Gençlik Koordinatörü Ayşe AYHAN sponsorluğunda ikram yapıldı.