18.10.2021

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK Din Görevlilerine Konferans Verdi

İlimiz 100. yıl Kültür Merkezinde yapılan programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK konuşmacı olarak katıldılar. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında ilimizi temsil ederek Türkiye 3. olan Ulu Camii Müezzin Kayyımı Recep Tayyip ŞENTÜRK’ ün açılış Kuran tilavetinin ardından İl Müftümüz Burhan KELEŞ selamlama konuşması yaptılar.

Selamlama konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak katılan DİB Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK din görevlilerine hitap ettiler.

“Yenilenmeyenler yenilirler” diyerek din hizmeti alanını boş bırakmadan, kendimizi sürekli yenileyerek görev ve sorumluluklarımızı bilincinde olarak mesleğimizi en iyi şekilde yapmamız gerektiğini vurgulayan ALBAYRAK; Hoca Ahmet Yesevilerin, Şeyh Şaban-ı Velilerin, Abdulhakim Arvasilerin bizlere ulaştırdığı Anadolu irfanını gelecek nesillere aktarma da bizlere önemli görevler düştüğünü ifade etti. Mekke döneminin ilim merkezi olan Darul-Erkam-ı yeniden yorumlayarak gençlik merkezlerimizi, camilerimizi, Kuran Kurslarımızı, faaliyet gösterdiğimiz cezaevi, huzurevi ve çocuk evlerini ilim ve irfan mektepleri haline getirmemiz gerektiğini belirtti. Konuşmasında gençlerin manevi ve ahlaki gelişimini tehdit eden unsurlara değinen ALBAYRAK, uykularımızın kaçması ve bu konuda dertli olmamız gerektiğini vurguladıktan sonra din hizmetini en iyi şekilde yapmanın; Rasullah’ a (sav), Anadolu irfanını bize aktaran hocalarımıza vefa borcumuzu ödemenin en güzel yolu olduğunu ifade etti.

Konferans sunumunun ardından Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında ilimizi temsil ederek Türkiye 3. Olan Ulu Camii Müezzin Kayyımı Recep Tayyip ŞENTÜRK hocamıza DİB tarafından verilen Teşekkür Belgesi ve yarışma ödülleri Sayın Bünyamin ALBAYRAK tarafından takdim edildi. Ayrıca Çankırı Valiliğimizin tensip buyurduğu başarı belgesi de İl Müftümüz Sayın Bürhan KELEŞ tarafından Recep Tayyip ŞENTÜRK hocamıza takdim edildi. Belge ve ödüllerin takdiminin ardından program sonlandırıldı.