01.12.2022

Kadına El-Kalkamaz Yürüyüşüne Yoğun Katılım

En üstün mü’min hanımına en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.”

Hadis-i Şerif

Çankırı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında Çankırı’da bulunan Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte düzenlenen etkinliğe katıldı. Önce şehir meydanında başlayan kadın-erkek tüm Çankırılı vatandaşların katıldığı,  bir farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar da katılım sağladı. Ardından Ahmet Yesevi Camii avlusunda açılan stantlarda camii girişinde ve çıkışında vatandaşlara konu ile ilgili bilgi verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kadın ve Aileye yönelik çalışmalar anlatılarak Diyanet yayınlarının tanıtımı yapıldı.