05.10.2018

Bayanlara Yönelik Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı Düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Çankırı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 04.10.2018 Perşembe günü saat:10.00’da Atatürk Kültür Merkezinde kadınlara yönelik bir program düzenlendi. Koordinatörlüğünü ADRB Vaizi Şükran YÜZBAŞI’nın yaptığı, sunuculuğunu Kur’an Kursu Öğreticimiz Aygül ÇAKIR’ın yaptığı program İstiklal Marşının okunması ile başladı. Fatmatüz Zehra BİLİR’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okuduğu meal ile devam edildi. Başkanlığımızın hazırlamış olduğu “ Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” isimli sinevizyonun izlenmesinden sonra İl Müftü Yardımcmız Melek OVACIKLI konu ile ilgili bir konferans icra etti. Konferansın akabinde moderatörlüğünü Kur’an Kursu Öğreticimiz Zakire KARA’nın yaptığı;  Emekli Kur’an Kursu Öğreticilerimizden Hatice EROĞLU, Sabahat GÖKTAŞ ve Fatmatüz Zehra BİLİR’in katıldığı “Geçmiş ve Günümüzdeki Din Hizmeti” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Program İl Sağlık Müdürlüğü Kadın Sağlığı Uzmanı Serda KARACAKAYA’nın kadın sağlığı konusundaki konuşması ile devam etti.  Hediye takdimi ve vefat eden Din görevlilerimiz için okunan Hatm-i Şerif duasının ardından yapılan aşure ikramı ile program sona erdi.