18.03.2019

ŞÜHEDANIN İZİNDE HUZUR’DA NİYAZDAYIZ

Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümü münasebeti ile 18 Mart 2019 Pazartesi sabah namazında Ahmet Yesevi Camii’nde “Şühedanın İzinde Huzur’da Niyazdayız” programı düzenlendi. Sabah namazı öncesi Ahmet Yesevi Camii İmam Hatibi Recep UYSAL,  Ulu Camii İmam Hatibi Şevki İPEK ve Türkistanlı Kurra Hafız Abdullah AZİZİ’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan program, Hafız Abdullah AZİZİ’nin kıldırdığı sabah namazı sonrası devam etti. Namaz sonrası aşrı şerif okunmasından sonra, İl Müftüsü Bürhan KELEŞ günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. İl Müftümüz tarafından Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhlarına okunan hatmi şeriflerin duasının yapılmasından sonra hayırsever bir vatandaşımız tarafından çorba ikramı yapıldı.

Programa Çankırı Valisi Hamdi Bilge AKTAŞ, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ÇAKMAK, Emniyet Müdürü Sadettin AKSOY, Milli Eğitim Müdürü Muammer ÖZTÜRK, daire amirleri, STK temsilcileri, din görevlileri, üniversite, lise, ortaokul öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.