15.03.2019

İl Müftümüz Bürhan KELEŞ: “GENÇLİK ÇALIŞMALARINI YAYGINLAŞTIRMALIYIZ.”

İlçe Müftüleri aylık toplantısı 14.03.2019 Perşembe günü Orta İlçemizde yapıldı. “İlçe müftüleri ile her ay bir ilçede toplantı yaptıklarını, bu toplantılar vesilesiyle din hizmetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasını amaçladıklarını ifade eden İl Müftümüz Bürhan KELEŞ; “İlçe müftülerimiz ile bir araya gelmek suretiyle hem tecrübe paylaşımı sağlandığını hem de bu tür toplantıların motivasyon kaynağı olduğunu” dile getirdi.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ankara/Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 3. İlçe Müftüleri Kongresi’ne katılan ilçe müftüleri kongrede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi ve gözlemlerini aktardılar.

İl Müftümüz Bürhan KELEŞ, gençliğe önem verilmesi gerektiğini, bu nedenle gençlere yönelik planlı, programlı ve kaliteli hizmetlerin yaygınlaştırılması, 4-6 yaş Kur’an kursu çalışmalarına ağırlık verilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarının toplumun her kesimine ulaştırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade edip toplantıya katılan ilçe müftülerine gayret ve çalışmaları için teşekkür etti.

Toplantı sonunda beraberindeki heyet ile Orta İlçesi Kalfat Köyünde bulunan Kalfat Yatılı Kur’an Kursunu ziyaret ederek İlçe Müftüsü Ali ÜNAL’dan kurs hakkında bilgi alan İl Müftümüz Bürhan KELEŞ Orta Kaymakam Vekili İlhan KAYATÜRK’ü de makamında ziyaret etti.