13.10.2016

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Cami ve Gençlik Buluşması ile Sona Erdi

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında cami ve gençler buluşması Yunus Emre Camii’nde gerçekleşti.

7 Ekim Cuma günü sabah namazı ezanının okunması ile Yunus Emre Camii’ni dolduran gençler ve vatandaşlarımız, cami ve gençler buluşmasında omuz omuza saf tutarak  kaynaşma örneği gösterdi. Cami ve Gençler Buluşmasına İl Müftü Yardımcısı Uğur DEMİREL, Dr. Abdullah SAĞIR, Şube Müdürleri, Vaizler ve diğer daire personeli de katıldı.

Cemalettin Ferruh Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından birlikte sabah namazını eda eden cemaate İl Vaizimiz Dr. Burhan ÇONKOR tarafından haftanın ana teması olan “Cami ve Kitap” hakkında bilgi verildi.

İl Müftü Yardımcısı Uğur DEMİREL de camilerin önemine değindikten sonra  “okuma” temasını işlerken Japonya kültürünü örnek verdi. Gençlere büyüklerinden  aldıkları    ülkemizi   onlardan daha yukarı düzeye  eriştirmeleri gerektiğini, ülkenin güvenliği ve gelişmesi için okumalarının  önemine  vurgu yaptı.

Bir bayram havasında geçen buluşmada  cemaatimiz müsafaha ederek birbirinin hem cuma gününü hem de Camiler ve Din Görevlileri haftasını  kutladı.

Cami ve gençler buluşmasında sabah kahvaltısı yapan cemaat, camilerin diğer özelliğini de gözler önüne serdi.