14.11.2019

İL MÜFTÜMÜZ BÜRHAN KELEŞ: “YUVANIZI DÜNYADA CENNETE ÇEVİRİN”

İl Müftümüz Bürhan Keleş 09.11.2019 cumartesi günü Kurşunlu İlçemizde Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında konferans verdi. Kurşunlu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta konuşan İl Müftümüz Bürhan Keleş, ilk ailenin Hz. Âdem ve eşinin yaratılması ile başladığını ifade ederek Hz. İbrahim, Hz. Musa ve Hz. Peygamber’in (a.s) ailelerinden örnek verdi.

İl Müftümüz Keleş, Hz. Peygamberin Kur’an-ı Kerim’de bize örnek olarak anlatıldığını, O’nun bütün ahlaki erdemler bakımından zirve olduğu gibi aile yaşantısıyla da zirve olduğunu anlattı. İl Müftümüz Hz. Peygamberin (a.s) Hz. Hatice ile mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatı sürdüğünü, evimizi cennete çevirmek için Hz. Peygamberin (a.s) aile hayatını doğru öğrenip anlamak gerektiğini ifade etti.

İl Müftümüz Keleş: “Aile insanın dünyada cennetidir. İnsan dünyaya bir defa geliyor. Huzur, afiyet ve mutlu bir hayat sürmek istiyorsanız yuvanızı cennete çeviriniz. Evinde mutlu olmayan, insanın dışarda ve işinde başarı olması zorlaşacaktır. Bunun ilke ve kuralları Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Hz. Peygamberin (a.s) sünnetinde tespit edilmiştir. Yüce Kitabımızda nikâh sözleşmesi için çok ağır bir anlaşma ifadesi kullanılır. Hz. Peygamber (a.s) nikâh sözleşmesinin sonucu olarak kadını Allah’ın bir emaneti olarak niteler. O, kadına şiddeti yasaklamıştır. Dinimiz ailede karşılıklı hak ve sorumlulukları getirmiştir. Her hakka karşılık taraflara ayrı ayrı görevler yüklemiştir. Bunlar karşılıklıdır. Hz. Peygamberin (a.s) ailesinde olmazsa olmazlar vardır. Bular: Sevgi, sadakat, güven ve adalettir” dedi.

İl Müftümüz Bürhan Keleşin konuşmasından sonra Kurşunlu İlçe Müftüsü Abdurrahman Aydın, İl Müftümüz Bürhan Keleş’e aydınlatıcı konferansları için teşekkür etti. Programda son olarak tasavvuf musikisi konseri verildi.