05.12.2023

ÖZGEÇMİŞ

Nihat KARAGÖZ

Bolu’nun Gerede ilçesinde dünyaya geldi. İlkokuldan sonra Cevaplar Kur’an Kursu’nda hafızlığını bitirdi. 1999 yılında Gerede İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

2004 yılında Bolu’nun Kıbrıscık ilçesi Bölücekkaya Köyü’nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2007-2011 yılları arasında Gerede Nuhören Köyü Aşağı Mahallesi'nde İmam-Hatip, 2011-2013 yıllarında Gerede Merkez Yeni Cami'de Müezzin-Kayyım olarak görev yaptıktan sonra 2013 yılında Düzce Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu'na Kur'an Kursu Öğreticisi olarak atandı. Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yapmakta iken 2018 yılında Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni kazandı. İhtisas eğitimini 2021 yılında ilk dönem kursiyeri olarak tamamladı. Eğitim sonrası Düzce’nin Yığılca ilçesine Vaiz olarak atandı.

Yığılca İlçe Müftülüğü'nde çeşitli dönemlerde müftülük vekaleti görevinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı Hafızlık Tespit Sınavları'nda Komisyon Üyesi olarak görevlendirildi. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti” seminerlerinde Moderatör olarak görev aldı. Düzce’de yerel televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.

27.11.2023 tarihinde ilçemize Müftü olarak atanan Nihat KARAGÖZ evli ve üç çocuk babasıdır.