07.04.2020

İlçe Müftümüzün Beraat Kandili Mesajı

İLÇE MÜFTÜMÜZÜN BERAT KANDİLİ MESAJI

"Bu gece Af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olan Berat Gecesidir. Berat gecesi; günahlarımıza tevbe etme, Cenâb-ı Hakk’ın rahmetini isteme ve O'nun inayetiyle kurtuluşa erme zamanıdır. Bu gece nefsimizin sonu gelmez arzu ve heveslerini terk edip, Rabbimizin istediği gibi bir kul olmaya söz verme vaktidir. Allah’ın izniyle bela ve musibetlerden kurtuluş beratı alacağımız böyle bir geceye bizleri ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun.
Bu gece hakkında Efendimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesini ibadetle, gündüzünü ise oruçlu geçirin. Çünkü o gece, güneş batınca Allah Teâlâ dünyaya rahmet nazarı ile bakarak fecir oluncaya kadar, '‘Ben'den bağışlanma dileyen yok mu? onu bağışlayayım! Benden rızık isteyen yok mu? onu rızıklandırayım! Belaya düçar olan yok mu? ona afiyet vereyim!’' buyurur.
Bu gece Eyyûb (a.s) ın duasıyla Rabbimize yalvaralım.
Ya Rabbi!
“Başıma bu dert geldi. Ama sen merhametlilerin en merhametlisisin” Ya Rabbi!
Eyyûb (a.s)’ın duasını kabul ettiğin gibi bizim de dualarımızı kabul eyle!
Ona verdiğin şifa gibi hastalarımıza da şifa ver!
Onun sıkıntılarını giderdiğin gibi bizim de sıkıntılarımızı da gider.
Ona verdiğin rahmetini bizim de üzerimizden eksik eyleme Allah’ım!
Bu gece Peygamber Efendimizin duasıyla yavaralım
Ey insanların Rabbi olan Allah’ım! Hastalığı giderip, şifa ver! Sen şifa vericisin. Sen’den başka şifa verici yoktur. Hiçbir hastalık bırakmayacak şekilde şifa ver.
Ya Rabbi!
Bu süreçte hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize rahmetinle muamele eyle. Makamlarını âli, mekânlarını cennet eyle. Hastalarımıza Şafi ism-i celilinle şifalar ihsan eyle. Rahman ve Rahim olan Rabbimiz!
İçinde bulunduğumuz sıkıntıdan en kısa zamanda kurtulmayı bizlere nasip eyle.
Amin"

Mustafa BUDAK