25.02.2021

KEMAL MENCELOĞLU KİMDİR ?

01.05.1961 yılında ORDU/Korgan Tepeköy Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde, Ortaokulu İlçesinde okuduktan sonra; Samsun İmam-Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesini bitirdi. Çifcilikle geçinen sekiz çocuklu bir ailenin 6. Çocuğudur. Okumayı çok seven, İlahiyatçı olmakla birlikte Tarih ve Edebiyata özel ilgi duyan; dini ve milli olaylara karşı hassasiyet sahibi, araştıran, sorgulayan ve kolay teslim olmayan bir karakteri vardır. Yurtiçinde çeşitli ilçelerde görev yapan MENCELOĞLU, yurtdışında da uzun yıllar memleket evlatlarına milli ve manevi duyguları vermeye çalışmıştır.

Ülkemizde Çankırı/Ilgaz – Yukarı Bozan, SAMSUN/Kavak – Kazancı Köylerinde İmam Hatip olarak görev yapmıştır. Sırasıyla SİVAS – Kangal, NİĞDE – Çamardı, GİRESUN - Alucra ,Görele ilçelerinde Müftülük; ORDU Müftü Yardımcılığı, ORDU – Gülyalı ve ÇANKIRI – Ilgaz Müftülüğü görevlerinde bulunmuştur. Yurt dışında sırasıyla Almanya – Bilefeld – Lemgo, GE – Hassel, HOLLANDA – Rotterdam, ALMANYA – Dortmund Merkez Camisinde görev yapmıştır.

Edabiyatın şiir dalına özel bir önem verir, sadece okuyucu değil aynı zamanda uzun yıllardır çok sayıda şiir yazmış ve yazmaya devam etmektedir. Evli; birisi kız olmak üzere dört evlat sahibi olan MENCELOĞLU halen müftülük görevini sürdürmektedir.

ŞAİRİN BASILMIŞ ESERLERİ

1- ÖZLERDEN SÖZLERE