08.02.2023

İlçe Müftümüz

Erdem DULUN

Müftümüzün özgeçmişi şöyledir:

Aslen Kastamonu ili Tosya ilçesinden olan müftü bey, ilköğretim tahsilini Diyanet personeli (imam-hatip) olan babasının olarak görev yaptığı Çankırı ili Çerkeş ilçesinde tamamladı. Bu süreçte yaz tatillerinde çeşitli Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim eğitimi alarak Liseyi Çankırı Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde bitirdi.

Daha sonra üniversite sınavlarına girerek Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı. Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitimine devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı yeterlilik sınavında başarılı olarak Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Çördüklü köyünde İmam hatip olarak göreve başladı. 2017 yılında üniversite eğitimini tamamlayıp naklen Ankara’nın Kalecik ilçesine atandı. Kalecik’te de yaklaşık bir yıl kadar süren hizmetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı görevde yükselme sınavında başarılı olarak İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezine yerleşti. Buradaki 3 yıllık ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra Kastamonu’nun Daday ilçe müftülüğüne vaiz olarak atandı. Daday’da kısa süre görev yaptıktan sonra yine Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı görevde yükselme sınavında başarılı olarak 09.12.2020 tarihinde Kastamonu Şenpazar İlçe Müftüsü olarak atandı. Şenpazar İlçe Müftülüğü görevinde 2 yılı aşkın süre ile görev yaptıktan sonra 31.01.2023 tarihinde Şenpazar İlçe Müftülüğü görevinden ayrılarak, 07.02.2023 tarihinde naklen Çankırı ili Orta İlçe Müftüsü olarak  atandı. Halen Tefsir alanında yüksek lisans yapan müftü bey Arapça bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan İlçe  müftüsü Erdem DULUN duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti; “Göreve başlama zamanım pek çok vatandaşımızın canından ve malından olduğu yıkıcı deprem afetlerinin yaşandığı bir döneme denk geldiği için çok üzgün olsam da, yıllarca Çankırı ve Çankırı’nın muhtelif ilçelerinde yaşamam sebebiyle kültürüne, gelenek ve göreneklerine yabancı olmadığım, Anadolu’nun şirin bir ilçesi olan Ortada samimiyetleriyle ve sıcak yaklaşımlarıyla tebarüz eden değerli Orta halkına hizmet vereceğim için çok mutluyum. Rabbim bana ve birlikte çalışacağım mesai arkadaşlarıma samimiyetten ve doğruluktan hiçbir zaman ayrılmadan yüce dinimiz İslama güzel hizmetler yapabilmeyi ve depremde canlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet geride kalan lara da sabr-ı cemil niyaz ederim.