05.06.2023

Bayanlara Yönelik İhtiyaç Odaklı Geçici K.K.Ö Alımı

ÇANKIRI MÜFTÜLÜNDEN

İlimiz merkez ve ilçe Müftülüklerimize bağlı, bayanlara yönelik ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı ile 2023 yılı yaz Kur'an kurslarında öğretici ihtiyacını karşılamak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 89. maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci ve Yurt Pansiyonları Yönergesinin 10. maddesinin 3. fıkrasına istinaden ek ders ücreti karşılığı geçici Kur'an kursu öğreticisi mülakat sınavı yapılacaktır.

A- BAYANLARA YÖNELİK İHTİYAÇ ODAKLI GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNDE ARANACAK ŞARTLAR:

l . 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesindeki Devlet Memurluğuna alınacaklarda aranan şartları taşımak,

1. Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani özrü bulunmamak,
  2. 2022 yılı KPSS (DHBT) sınavından geçerli puanı (60) almış olmak,
  3. En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,
  4. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almış olmak,
  5. KPSS (DHBT)'ye hangi öğrenim seviyesinden girmiş ise o öğrenim seviyesinin diplomasına sahip olmak.

Şartları esas alınacaktır.

Bu bağlamda;

Kur'an kurslarında öğretici ihtiyacının kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanamaması halinde Valilik oluru ile oluşturulacak sınav komisyonları marifetiyle gerçekleştirilecek sözlü mülakatta puanı 70 ve üzeri olanlar arasından en yüksek puanı alandan başlamak suretiyle adaylar çağrılacak ve sıralamada sözlü puanı yüksek olana öncelik verilerek görevlendirmeler yapılacaktır.

Diğer Hususlar:

I -Sıralama yapılırken puanlarının eşit olması halinde, öğrenim durumu yüksek olana, hafız olana, DHBT puanı yüksek olana öncelik verilecek olup sıralama değişmezse kura ile belirlenecektir.

2-Başarılı olan geçici öğreticiler için arşiv araştırması yaptırılacak olup, sonucu olumsuz gelenler göreve başlattırılmayacaklardır.

B- MÜRACAAT EDECEKLERDEN İSTENİLEN BELGELER:

l . Dilekçe (Müftülük Web Sayfası duyurular sekmesinden temin edilecektir)

1. 2022 Yılı KPSS (DHBT) sınavı sonuç belgesi
  2. T.C. Kimlik numaralı kimlik belgesi fotokopisi.
  3. KPSS 'ye (DHBT)'ye başvururken beyan ettiği öğrenim durumunu gösterir mezuniyet belgesi.
  4. Sınava faks veya e-mail ile başvuru yapılabilecektir. Evraklarda eksiği bulunanların başvuruları işleme alınmayacaktır. Ancak adaylar sınava gelirken başvuruda istenen evrakların asıllarını getirip kuruma ibraz etmek zorundadır. Ayrıca dilekçede görev almak istediği ilçe isimleri de belirtilecektir. (En fazla üç ilçe tercih edilebilecektir.)

C - BAŞVURU SÜRESİ, SINAV YERİ VE TARİHİ:

l . Müracaatlar 30/05/2023 Salı günü başlayıp, 13/06/2023 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

1. Mülakat sınavı, 15-16/06/2023 Perşembe ve Cuma günleri saat 09:00'da, Bahçelievler Kız Kur'an Kursunda yapılacaktır.
  2. Sınava gireceklerin listesi 14/06/2023 Çarşamba günü öğleden sonra, mülakat sınavı sonuçları ise sınav bittikten sonra Çankırı İl Müftülüğünün https://cankiri.diyanet.gov.tr uzantılı web sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İlgililere ilanen duyurulur. 29/05/2023