20.09.2023

Vekil İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım Alım İlanı

İl  ve  ilçe  müftülüklerimize  bağlı  camilerde  görev  yapan  personellerden  657  sayılı  Devlet
Memurları  Kanununun  değişik  86.  maddesinde  zikredilen  sebeplerden  dolayı  görevlendirilmek  üzere aşağıda  belirtilen  şartları  taşıyıp  müracaatta  bulunanlar  arasından,  sıralama  yapmak  üzere  vekil imam-hatip / vekil müezzin-kayyım mülakat sınavı yapılacaktır.
A- ALINACAK VEKİL İMAM-HATİPLERDE ARANACAK ŞARTLAR:
1) 657  sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki devlet memurluğuna alınacaklarda aranan  şartları taşımak,
2) Açıktan  vekil  olarak  atanacaklarda,  Diyanet  İşleri  Başkanlığı  Atama  ve  Yer  Değiştirme  Yönetmeliğinin  11.maddesine göre atanacağı kadro için asılda aranan şartları taşımak,
3) İmam-hatiplik / müezzin-kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak,
4) Vekil imam-hatiplik için en az imam hatip lisesi mezunu olmak, vekil müezzin-kayyımlık için en az imam-hatih lisesi mezunu veya lise mezunu + hafız olmak,
5) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak,
6) Mezun olduğu okula göre, 2022 yılı KPSS(DHBT) sınavından en az 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.
B-DİĞER ŞARTLAR
1) Sınava  faks  veya  e-mail  ile  başvuru  yapılabilecektir.  Ancak  adaylar  sınava  gelirken  başvuruda  istenen evrakların asıllarını getirip kuruma ibraz etmek zorundadırlar.
2) Sınav sonucu yapılan sıralama, en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacaktır.
3) Sırası gelen aday teklif edilen boş kadroya atanmak istemediği takdirde hakkını kaybetmiş olacaktır. (Feragat eden adaydan feragat dilekçesi alınacak veya gitmek istemediğine dair tutanak tutulacaktır.)
4) Sıralama yapılırken mülakat puanlarının eşit olması halinde, öğrenim durumu yüksek olana, hafız olana, DHBT puanı yüksek olana öncelik verilecek olup sıralama değişmezse kura ile belirlenecektir.
5) Başarılı olanlar için arşiv araştırması yaptırılacak olup, sonucu olumsuz gelenler göreve başlattırılmayacaktır.
6) İl ve ilçe merkezlerindeki camilere ayrı, köy ve kasaba camilerine ayrı sıralama yapılacaktır. Müracaat sadece il/ilçe merkezi veya köy/kasaba camilerinden bir tanesine yapılacaktır. Fax veya e-mail üzerinden yapılacak başvuruda bu durum belirtilecektir.
7) Sınav sonucunda köy ve kasaba camileri için yapılan başarı listesinin tamamlanması halinde, adayların istemesi durumunda il ve ilçe merkezi için yapılan başarı listesi üzerinden görevlendirme yapılabilecektir.
C-MÜRACAAT EDECEKLERDEN İSTENİLEN BELGELER:
1) Dilekçe (Müftülüğümüz web sitesi duyurular bölümünden alınabilecektir.)
2) KPSS (DHBT)'ye başvururken beyan edilen öğrenim durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi
3) T.C. Kimlik Belgesi
4) 2022 Yılı KPSS (DHBT) Sonuç Belgesi
D-BAŞVURU SÜRESİ, SINAV YERİ VE TARİHİ:
1) Müracaatlar 12.09.2023 Salı gününden itibaren İl Müftülüğüne yapılacak olup, 26.09.2023 Salı günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
2) Mülakat sınavı 28.09.2023 Perşembe günü 08:30'da Çankırı İl Müftülüğünde yapılacaktır.
3) Aynı gün sınavın bitmemesi halinde bir sonraki gün sınava devam edilecektir.
4) Mülakat  sınavı  sonuçları,  Çankırı  İl  Müftülüğünün  https://cankiri.diyanet.gov.tr  uzantılı  web  sitesinde  ilan edilecek olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır