02.10.2023

Osman AKKAYA-İl Müftü Yardımcısı

02.02.1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk okul ve orta okuldan sonra  İstanbul Bağcılar Ebu Bekir Camii Kur'an kursunda bir sene yüzüne eğitimi aldı. Akabinde  Bakırköy İmam Hatip Lisesi'ni 2008 yılında bitirdi. 2009 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesine yerleşti ve 2013 yılında buradan mezun oldu.2010 yılında girmiş olduğu imam-hatiplik sınavını kazanarak aynı yıl içinde Sivas Hafik Pusat köyünde İmam-hatiplik görevine başladı. Burada üç yıla yakın görev yaptıktan sonra Sivas Zara Merkez Yeni camiine atandı ve burada üç sene görev yaptı. Daha sonra nakil sınavına girerek Sivas Merkez Mahmut Dökmetaş atandı burada bir sene görev yaptıktan sonra 2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Dinî Yüksek İhtisas Merkezi kursiyerlik sınavını kazandı ve Kayseri Dinî Yüksek İhtisas Merkezden 2020 yılında mezun oldu. Aynı zamanda Cumhuriyet Üniversitesi Temel İslam Bilimler alanında yüksek lisansa başladı "Fıkh-ı Ekber Şarihi Hakim İshak er-Rûmî'nin hayatı ve itikadi görüşleri" isimli tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında Sivas'ın Ulaş İlçesine vaiz olarak atandı. Başkanlığımızın açmış olduğu İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak 2021 yılında Sivas Doğanşar'a İlçe Müftüsü olarak göreve başladı iki yılını tamamlayan hocamız 30/09/2023 tarihinde İlimize atandı.Halen kelam alanında doktora çalışması yapmakta olan hocamız evli bir çocuk sahibidir.