16.07.2024

Çankırı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

İlimizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı. İl Müftüsü Mehmet Şahin, etkinlikler kapsamında düzenlenen programlarda yer aldı.
Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen program, Bahçelievler İmam-Hatibi Hüsnü Gürlü’nün sunuculuğunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hacı Muradı Veli Proje Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Osman Uslu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Protokol konuşmalarının ardından İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu sahne aldı ve şehitlikle ilgili ilahi ve kasideler okudular. 15 Temmuz destanını anlatan videolar izletildi. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise Çankırı’daki tüm camilerimizle birlikte Belediye Meydanındaki sahneden de salâlar okundu.
Tören, İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan Hatm-i Şeriflerin duasıyla sona erdi.