19.07.2024

Çankırı’da Vatandaşlara Aşure İkram Edildi

Muharrem Ayı ve Aşure Günü münasebetiyle İl Müftülüğümüz tarafından Ahmet Yesevi Camii’nde Cuma namazı sonrasında vatandaşlara yönelik aşure programı düzenlendi.

Aşure dağıtım programına Çankırı Valisi Sn. M. Fırat Taşolar, İl Müftüsü Mehmet Şahin, siyasiler, İl Müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar, dağıtılan aşureleri alırken dua edip Muharrem Ayı'nın anlam ve önemini dile getirdiler. Etkinlik, hem dini hem de sosyal bir kaynaşma ortamı sağladı. İl Müftüsü Mehmet Şahin, programın ardından yaptığı konuşmada, “Muharrem Ayı, İslam tarihinde önemli olayların yaşandığı bir aydır. Bu vesileyle düzenlediğimiz aşure programı, hem bu önemli günleri hatırlamak hem de toplumsal bağlarımızı güçlendirmek için güzel bir fırsat oldu” dedi.

Aşure programı vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.