16.09.2024

YARENLER MUTLU YARINLAR UMUTLU

Çankırı Müftülüğü tarafından yürütülen 'Yarenler Mutlu Yarınlar Umutlu Projesi' kapsamında Mevlid Kandilinde kahvaltı programı düzenlendi. Proje kapsamında aileler ve öğrencilerle buluşuldu. Programa, Sayın Valimizin eşleri Didem Taşolar Hanımefendi ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Hatice Kahyaoğlu da katıldı.

Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin açış konuşmasında katılımcıların Mevlit Kandilini kutlayarak, 'Çankırı İl Müftülügü olarak, toplumun her kesimine maddi ve manevi destek vermeye gayret ediyoruz, içinde bulunduğumuz mevlid kandili haftası dolayısıyla da birçok etkinlikler planlandı.

Bu etkinliklerle Peygamberimiz'i daha yakından tanımaya, anlamaya; başta çocuklarımız, gençlerimiz olmak üzere toplumumuzun her kesimine Peygamberimiz'in (s.a.s) örnek hayatını anlatmaya özen gösteriyoruz. Bugünkü programımız başta olmak üzere hafta boyunca yapılan ve yapılacak olan tüm programlarımıza katılım sağlayan, emeği geçenlere de çok teşekkür ediyorum. Rabbim sizlerden razı olsun.'dedi.

Sayın Hatice Kahyaoğlu'da 'Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası' konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Program ilahiler ve Nat-ı Şerifle devam etti.

Ardından Ahmet Yesevi Camiinde kadınlara yönelik Mevlidi-Nebî programı icra edildi.

Mehmet ŞAHİN

İl Müftüsü